[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
چاپ مقالات مربوط به کارهای تحقیقی دوسال اخیر (1398 یا 1397) در حداکثر در یک فصل 
..
IF

ضریب تاثیر  مجله زیست شناسی دریا در پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) در سال 1393 

 0.156 :(IF (ISC

http://jcr.isc.gov.ir/AvgImpactingJournals.aspx

..
ISC
این مجله در پایگاه استنادی علوم ایران و جهان اسلام(ISC) به آدرس زیر نمایه می شود:
..
SID
این مجله در پایگاه جهاد دانشگاهی به آدرس زیر نمایه می باشد:
..
نرم افزار ویراستار
جهت انجام اصلاحات املایی، نوشتاری و ویرایشی می توان از برنامه زیر استفاده نمود:
..
چاپ

ارسال تا نتیجه داوری مقاله 60 روز

..
:: دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) ::
جلد 11 شماره 3 صفحات 12-1 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه ترکیب اسید چرب گوشت ماهی گیش طلایی (Gnathanodon speciosus) دریای عمان در تابستان و زمستان
علی طاهری ، مصطفی غفاری ، اسما جعفری
چکیده:   (2456 مشاهده)
اسیدهای چرب گوشت ماهی تحت تأثیر تغییرات فصلی است. اسیدهای چرب در ماهی ازنظر ارزش تغذیه‌ای و سلامتی قلبی و عروقی بسیار مورد اهمیت است و باید پروفیل اسیدهای چرب ماهی در فصول مختلف موردسنجش قرار گیرد. لذا در تحقیق حاضر به زیست‌سنجی تأثیر دو فصل تابستان و زمستان بر ترکیب اسیدهای چرب در فیله گیش ماهی طلایی (Gnathanodon speciosus) پرداخته شد. 36 عدد ماهی گیش طلایی در دو فصل تابستان و زمستان 1395 از سواحل دریای عمان صید شد و در یخ به آزمایشگاه منتقل و پس از شستشو فیله شد. چربی فیله به روش استاندارد سرد استخراج شد و پروفایل اسیدهای چرب پس از متیل استر کردن، توسط کروماتوگرافی گازی سنجش شد. شاخص‌های ترومبوژنیسیتی و آتروژنیسیتی توسط فرمول مربوطه محاسبه شد. نتایج مربوط به بررسی پروفایل اسید چرب نشان داد که اسید چرب پالمیتیک در دو فصل تابستان و زمستان به‌طور معنی‌داری بیشتر از سایر اسیدهای چرب بود و به ترتیب برابر 81/0±71/26 و 06/1±94/24 اندازه‌گیری شد (05/0>P). کم‌ترین مقادیر اسید چرب در فصل تابستان مربوط به اسید چرب 20:1C و در فصل زمستان مربوط به اسید چرب 20:0C  بود که به ترتیب برابر با 007/0±095/0 و 057/0±033/0 اندازه‌گیری شد. مجموع اسیدهای چرب اشباع، مجموع اسیدهای چرب چند غیراشباع، مجموع EPA+DHA، اسیدهای چرب امگا 6 و امگا 3 و نسبت آن‌ها و نسبت PUFA/SFA در فصل تابستان بیش از فصل زمستان بود (05/0>P). شاخص‌ ترومبوژنیسیتی کمتر از 75/0 و شاخص آتروژنیستی کمتر از 3/1 در دو فصل گزارش شدند و مقدار قابل قبولی داشتند. می‌توان نتیجه‌گیری نمود که عضله این ماهی دارای منبع غنی از اسیدهای چرب چند غیراشباع است. هم‌چنین فصول تابستان و زمستان بر پروفایل اسید چرب و مقادیر رطوبت و خاکستر تأثیرگذار بود اما ارزش کیفی و تغذیه‌ای در دو فصل مورد تأیید است.
واژه‌های کلیدی: ماهی گیش طلایی، ترکیب اسید چرب، امگا 3، سواحل دریای عمان، فصل تابستان و زمستان.
متن کامل [PDF 220 kb]   (1939 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1398/12/6 | پذیرش: 1398/12/6 | انتشار: 1398/12/6
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taheri A, Ghafari M, Jafari A. Comparison the fatty acid composition of the Golden trevally (Gnathanodon speciosus) fish meat from Oman Sea in the summer and winter. 3 2019; 11 (3) :1-12
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-783-fa.html

طاهری علی، غفاری مصطفی، جعفری اسما. مقایسه ترکیب اسید چرب گوشت ماهی گیش طلایی (Gnathanodon speciosus) دریای عمان در تابستان و زمستان. زیست شناسی دریا. 1398; 11 (3) :1-12

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-783-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا Journal of Marine Biology
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 49 queries by YEKTAWEB 4710