[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
چاپ مقالات مربوط به کارهای تحقیقی دوسال اخیر (1398 یا 1397) در حداکثر در یک فصل 
..
IF

ضریب تاثیر  مجله زیست شناسی دریا در پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) در سال 1393 

 0.156 :(IF (ISC

http://jcr.isc.gov.ir/AvgImpactingJournals.aspx

..
ISC
این مجله در پایگاه استنادی علوم ایران و جهان اسلام(ISC) به آدرس زیر نمایه می شود:
..
SID
این مجله در پایگاه جهاد دانشگاهی به آدرس زیر نمایه می باشد:
..
نرم افزار ویراستار
جهت انجام اصلاحات املایی، نوشتاری و ویرایشی می توان از برنامه زیر استفاده نمود:
..
چاپ

ارسال تا نتیجه داوری مقاله 60 روز

..
:: دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) ::
جلد 10 شماره 4 صفحات 103-93 برگشت به فهرست نسخه ها
کیفیت شیمیایی و بار میکروبی بافت خوراکی ماهی گوازیم دم رشته‌ای (Nemipterus japonicus) در شرایط نگهداری در سردخانه 18- درجه سانتی‌گراد
تیرداد مقصودلو، عبدالرحیم پذیرا، عابد ماهینی، فرشاد قنبری
چکیده:   (2381 مشاهده)
این تحقیق باهدف تعیین اثر انجماد در دمای 18- درجه سانتی­گراد بر کیفیت شیمیایی و بار میکروبی بافت خوراکی ماهی گوازیم دم رشته‌ای انجام پذیرفت. بدین منظور، تعداد 24 قطعه ماهی با میانگین وزنی و طولی 3/23 ± 660 گرم و 65/1 ± 31 سانتی­متر در پاییز 1394 از بازار ماهی‌فروشان بندر بوشهر تهیه و به مدت 180 روز در سردخانه نگهداری گردید. شاخص­های شیمیایی نمونه­ها (شامل پروتئین خام، چربی خام، خاکستر، رطوبت، pH، مجموع ازت فرار و پراکسید) و بار میکروبی (شمارش کلی باکتری­ها) به‌صورت دوره­ای در انتهای هرماه انجام شد. داده­ها با روش­های آماری و با استفاده از نرم­افزار SPSS (ویرایش 18) آنالیز و نتایج موردبررسی و تحلیل قرار گرفتند. بر اساس نتایج این تحقیق، مقادیر پروتئین خام، چربی خام، خاکستر و رطوبت در نمونه تازه به ترتیب 20/0 ± 80/15، 21/0 ± 27/4، 54/0 ± 63/1 و 77/0 ± 64/78 درصد تعیین شد که این مقادیر بعد از 180 روز نگهداری در سردخانه به ترتیب به 23/0 ± 50/15، 06/0 ± 07/4، 19/0 ± 79/2 و 56/0 ± 32/77 درصد تغییر یافت. همچنین میزان pH، مجموع ازت فرار و پراکسید در نمونه تازه به ترتیب 04/0 ± 90/6، 22/0 ± 78/13 میلی­گرم ازت در 100 گرم گوشت و 09/0 ± 91/0 میلی­اکی­والان پراکسید بر کیلوگرم چربی تعیین شد که این مقادیر بعد از 180 روز نگهداری در سردخانه به ترتیب به 15/0 ± 82/7، 31/0 ± 17/17 میلی­گرم ازت در 100 گرم گوشت و 11/0 ± 99/1 میلی­اکی­والان پراکسید بر کیلوگرم چربی تغییر یافت. بر اساس آنالیز میکروبی، میزان شمارش کلی باکتری­ها در نمونه تازه (log CFU/g) 13/0 ± 11/3 می­باشد که این مقدار بعد از 180 روز نگهداری در سردخانه به (log CFU/g) 11/0 ± 56/3 تغییر یافت. با توجه به نتایج به‌دست‌آمده و مقایسه با استاندارد­ها، بافت خوراکی ماهی گوازیم دم رشته‌ای بعد از 180 روز نگهداری در فریزر دارای کیفیت قابل قبولی بود.
واژه‌های کلیدی: انجماد، کیفیت شیمیایی، بار میکروبی، بافت خوراکی، ماهی گوازیم دم رشته‌ای.
متن کامل [PDF 456 kb]   (1874 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1398/1/25 | پذیرش: 1398/1/25 | انتشار: 1398/1/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Chemical quality and microbial load of edible tissue of Japanese threadfin bream (Nemipterus japonicus) during storage at -18°C. 3 2019; 10 (4) :93-103
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-716-fa.html

مقصودلو تیرداد، پذیرا عبدالرحیم، ماهینی عابد، قنبری فرشاد. کیفیت شیمیایی و بار میکروبی بافت خوراکی ماهی گوازیم دم رشته‌ای (Nemipterus japonicus) در شرایط نگهداری در سردخانه 18- درجه سانتی‌گراد . زیست شناسی دریا. 1397; 10 (4) :93-103

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-716-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا Journal of Marine Biology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 49 queries by YEKTAWEB 4710