دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1397 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 103-93 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Chemical quality and microbial load of edible tissue of Japanese threadfin bream (Nemipterus japonicus) during storage at -18°C. 3 2019; 10 (4) :93-103
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-716-fa.html
مقصودلو تیرداد، پذیرا عبدالرحیم، ماهینی عابد، قنبری فرشاد. کیفیت شیمیایی و بار میکروبی بافت خوراکی ماهی گوازیم دم رشته‌ای (Nemipterus japonicus) در شرایط نگهداری در سردخانه 18- درجه سانتی‌گراد . زیست شناسی دریا. 1397; 10 (4) :93-103

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-716-fa.html


چکیده:   (2466 مشاهده)
این تحقیق باهدف تعیین اثر انجماد در دمای 18- درجه سانتی­گراد بر کیفیت شیمیایی و بار میکروبی بافت خوراکی ماهی گوازیم دم رشته‌ای انجام پذیرفت. بدین منظور، تعداد 24 قطعه ماهی با میانگین وزنی و طولی 3/23 ± 660 گرم و 65/1 ± 31 سانتی­متر در پاییز 1394 از بازار ماهی‌فروشان بندر بوشهر تهیه و به مدت 180 روز در سردخانه نگهداری گردید. شاخص­های شیمیایی نمونه­ها (شامل پروتئین خام، چربی خام، خاکستر، رطوبت، pH، مجموع ازت فرار و پراکسید) و بار میکروبی (شمارش کلی باکتری­ها) به‌صورت دوره­ای در انتهای هرماه انجام شد. داده­ها با روش­های آماری و با استفاده از نرم­افزار SPSS (ویرایش 18) آنالیز و نتایج موردبررسی و تحلیل قرار گرفتند. بر اساس نتایج این تحقیق، مقادیر پروتئین خام، چربی خام، خاکستر و رطوبت در نمونه تازه به ترتیب 20/0 ± 80/15، 21/0 ± 27/4، 54/0 ± 63/1 و 77/0 ± 64/78 درصد تعیین شد که این مقادیر بعد از 180 روز نگهداری در سردخانه به ترتیب به 23/0 ± 50/15، 06/0 ± 07/4، 19/0 ± 79/2 و 56/0 ± 32/77 درصد تغییر یافت. همچنین میزان pH، مجموع ازت فرار و پراکسید در نمونه تازه به ترتیب 04/0 ± 90/6، 22/0 ± 78/13 میلی­گرم ازت در 100 گرم گوشت و 09/0 ± 91/0 میلی­اکی­والان پراکسید بر کیلوگرم چربی تعیین شد که این مقادیر بعد از 180 روز نگهداری در سردخانه به ترتیب به 15/0 ± 82/7، 31/0 ± 17/17 میلی­گرم ازت در 100 گرم گوشت و 11/0 ± 99/1 میلی­اکی­والان پراکسید بر کیلوگرم چربی تغییر یافت. بر اساس آنالیز میکروبی، میزان شمارش کلی باکتری­ها در نمونه تازه (log CFU/g) 13/0 ± 11/3 می­باشد که این مقدار بعد از 180 روز نگهداری در سردخانه به (log CFU/g) 11/0 ± 56/3 تغییر یافت. با توجه به نتایج به‌دست‌آمده و مقایسه با استاندارد­ها، بافت خوراکی ماهی گوازیم دم رشته‌ای بعد از 180 روز نگهداری در فریزر دارای کیفیت قابل قبولی بود.
متن کامل [PDF 456 kb]   (1996 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1398/1/25 | پذیرش: 1398/1/25 | انتشار: 1398/1/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb