[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
چاپ مقالات مربوط به کارهای تحقیقی دوسال اخیر (1398 یا 1397) در حداکثر در یک فصل 
..
IF

ضریب تاثیر  مجله زیست شناسی دریا در پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) در سال 1393 

 0.156 :(IF (ISC

http://jcr.isc.gov.ir/AvgImpactingJournals.aspx

..
ISC
این مجله در پایگاه استنادی علوم ایران و جهان اسلام(ISC) به آدرس زیر نمایه می شود:
..
SID
این مجله در پایگاه جهاد دانشگاهی به آدرس زیر نمایه می باشد:
..
نرم افزار ویراستار
جهت انجام اصلاحات املایی، نوشتاری و ویرایشی می توان از برنامه زیر استفاده نمود:
..
چاپ

ارسال تا نتیجه داوری مقاله 60 روز

..
:: دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1397 ) ::
جلد 10 شماره 2 صفحات 20-11 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر افزودن مخلوط پروبیوتیک Bacillus subtilis و Bacillus licheniformis (دی پرو آکوا TM) به جیره غذایی بر برخی شاخص‌های رشد، خونی و ایمنی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
میلاد خالقی، مهدی سلطانی، پژمان حسینی شکرابی
چکیده:   (3376 مشاهده)
در این تحقیق اثرات یک مخلوط تجاری پروبیوتیک شامل B. subtilis و B. licheniformis بر برخی شاخص­های رشد، خونی و ایمنی ماهی کپور معمولی در مجتمع فرهنگی کشاورزی شهید مهران‌زاده استان خوزستان به مدت 60 روز مورد مطالعه قرار گرفت. این آزمایش در سه تیمار شامل 5/0 (تیمار اول)، 7/0 (تیمار دوم) و 9/0 (تیمار سوم) گرم مخلوط پروبیوتیک به ازای هر کیلوگرم جیره و یک گروه شاهد (فاقد پروبیوتیک) طراحی شد. هر یک از تیمار‌ها با 3 تکرار و هر تکرار شامل 35 قطعه ماهی کپور معمولی (10±100 گرم وزن اولیه) با تراکم 50/10 کیلوگرم در مترمکعب بود. بر اساس نتایج به‌دست آمده پارامترهای رشد شامل وزن نهایی، نرخ رشد ویژه، نسبت کارایی پروتئین و نرخ کارایی تغذیه به طور معنیداری در تیمار سوم نسبت به سایر تیمارها افزایش یافت (05/0 P<). کمترین ضریب تبدیل غذایی (74/1) در تیمار سوم مشاهده شد (05/0 P<). نتایج حاکی از بیشتر بودن غلظت هموگلوبین، هماتوکریت، تعداد گلبول‌های سفید و گلبول‌های قرمز  و سطح لایزوزیم (33/129 میکروگرم در لیتر) در تیمار سوم نسبت به سایر تیمارها بود (05/0 P<). می‌توان نتیجه گرفت که استفاده از مخلوط پروبیوتیک به میزان 9/0 گرم در هر کیلو گرم غذا باعث بهبود رشد و تقویت سیستم  ایمنی ماهی شده و افزودن آن در جیره غذایی بچه­ماهیان کپور معمولی توصیه می‌گردد.
واژه‌های کلیدی: Bacillus subtilis، Bacillus licheniformis، ماهی کپور معمولی، رشد، ایمنی، پروبیوتیک
متن کامل [PDF 811 kb]   (2017 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1397/4/26 | پذیرش: 1397/4/26 | انتشار: 1397/4/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of adding Bacillus subtilis and B. licheniformis mixture as a probiotic (Di-Pro Aqua) to diet on some growth, hematology, and immunology indices of Common carp (Cyprinus carpio). 3 2018; 10 (2) :11-20
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-658-fa.html

خالقی میلاد، سلطانی مهدی، حسینی شکرابی پژمان. اثر افزودن مخلوط پروبیوتیک Bacillus subtilis و Bacillus licheniformis (دی پرو آکوا TM) به جیره غذایی بر برخی شاخص‌های رشد، خونی و ایمنی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). زیست شناسی دریا. 1397; 10 (2) :11-20

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-658-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا Journal of Marine Biology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 49 queries by YEKTAWEB 4710