دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1397 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 20-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of adding Bacillus subtilis and B. licheniformis mixture as a probiotic (Di-Pro Aqua) to diet on some growth, hematology, and immunology indices of Common carp (Cyprinus carpio). 3 2018; 10 (2) :11-20
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-658-fa.html
خالقی میلاد، سلطانی مهدی، حسینی شکرابی پژمان. اثر افزودن مخلوط پروبیوتیک Bacillus subtilis و Bacillus licheniformis (دی پرو آکوا TM) به جیره غذایی بر برخی شاخص‌های رشد، خونی و ایمنی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). زیست شناسی دریا. 1397; 10 (2) :11-20

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-658-fa.html


چکیده:   (3482 مشاهده)
در این تحقیق اثرات یک مخلوط تجاری پروبیوتیک شامل B. subtilis و B. licheniformis بر برخی شاخص­های رشد، خونی و ایمنی ماهی کپور معمولی در مجتمع فرهنگی کشاورزی شهید مهران‌زاده استان خوزستان به مدت 60 روز مورد مطالعه قرار گرفت. این آزمایش در سه تیمار شامل 5/0 (تیمار اول)، 7/0 (تیمار دوم) و 9/0 (تیمار سوم) گرم مخلوط پروبیوتیک به ازای هر کیلوگرم جیره و یک گروه شاهد (فاقد پروبیوتیک) طراحی شد. هر یک از تیمار‌ها با 3 تکرار و هر تکرار شامل 35 قطعه ماهی کپور معمولی (10±100 گرم وزن اولیه) با تراکم 50/10 کیلوگرم در مترمکعب بود. بر اساس نتایج به‌دست آمده پارامترهای رشد شامل وزن نهایی، نرخ رشد ویژه، نسبت کارایی پروتئین و نرخ کارایی تغذیه به طور معنیداری در تیمار سوم نسبت به سایر تیمارها افزایش یافت (05/0 P<). کمترین ضریب تبدیل غذایی (74/1) در تیمار سوم مشاهده شد (05/0 P<). نتایج حاکی از بیشتر بودن غلظت هموگلوبین، هماتوکریت، تعداد گلبول‌های سفید و گلبول‌های قرمز  و سطح لایزوزیم (33/129 میکروگرم در لیتر) در تیمار سوم نسبت به سایر تیمارها بود (05/0 P<). می‌توان نتیجه گرفت که استفاده از مخلوط پروبیوتیک به میزان 9/0 گرم در هر کیلو گرم غذا باعث بهبود رشد و تقویت سیستم  ایمنی ماهی شده و افزودن آن در جیره غذایی بچه­ماهیان کپور معمولی توصیه می‌گردد.
متن کامل [PDF 811 kb]   (2126 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1397/4/26 | پذیرش: 1397/4/26 | انتشار: 1397/4/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb