Effect of adding Bacillus subtilis and B. licheniformis mixture as a probiotic (Di-Pro Aqua) to diet on some growth, hematology, and immunology indices of Common carp (Cyprinus carpio). 3 2018; 10 (2) :11-20
URL:
http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-658-fa.html
خالقی میلاد، سلطانی مهدی، حسینی شکرابی پژمان. اثر افزودن مخلوط پروبیوتیک Bacillus subtilis و Bacillus licheniformis (دی پرو آکوا TM) به جیره غذایی بر برخی شاخصهای رشد، خونی و ایمنی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). زیست شناسی دریا. 1397; 10 (2) :11-20
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-658-fa.html
چکیده: (3482 مشاهده)
در این تحقیق اثرات یک مخلوط تجاری پروبیوتیک شامل B. subtilis و B. licheniformis بر برخی شاخصهای رشد، خونی و ایمنی ماهی کپور معمولی در مجتمع فرهنگی کشاورزی شهید مهرانزاده استان خوزستان به مدت 60 روز مورد مطالعه قرار گرفت. این آزمایش در سه تیمار شامل 5/0 (تیمار اول)، 7/0 (تیمار دوم) و 9/0 (تیمار سوم) گرم مخلوط پروبیوتیک به ازای هر کیلوگرم جیره و یک گروه شاهد (فاقد پروبیوتیک) طراحی شد. هر یک از تیمارها با 3 تکرار و هر تکرار شامل 35 قطعه ماهی کپور معمولی (10±100 گرم وزن اولیه) با تراکم 50/10 کیلوگرم در مترمکعب بود. بر اساس نتایج بهدست آمده پارامترهای رشد شامل وزن نهایی، نرخ رشد ویژه، نسبت کارایی پروتئین و نرخ کارایی تغذیه به طور معنیداری در تیمار سوم نسبت به سایر تیمارها افزایش یافت (05/0 P<). کمترین ضریب تبدیل غذایی (74/1) در تیمار سوم مشاهده شد (05/0 P<). نتایج حاکی از بیشتر بودن غلظت هموگلوبین، هماتوکریت، تعداد گلبولهای سفید و گلبولهای قرمز و سطح لایزوزیم (33/129 میکروگرم در لیتر) در تیمار سوم نسبت به سایر تیمارها بود (05/0 P<). میتوان نتیجه گرفت که استفاده از مخلوط پروبیوتیک به میزان 9/0 گرم در هر کیلو گرم غذا باعث بهبود رشد و تقویت سیستم ایمنی ماهی شده و افزودن آن در جیره غذایی بچهماهیان کپور معمولی توصیه میگردد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
شیلات دریافت: 1397/4/26 | پذیرش: 1397/4/26 | انتشار: 1397/4/26