بررسی تأثیر عصاره نانو کپسول پونه کوهی(Mentha longifolia) بر عمر ماندگاری فیله ماهی کپور دریایی در شرایط نگهداری در یخچال
|
روح الله جوادیان، حسن ابراهیمیان |
|
|
چکیده: (3905 مشاهده) |
در این مطالعه، تأثیر عصاره آزاد و نانو کپسول پونه (غلظت 500 و 1000 پیپیام) بر روی زمان ماندگاری فیله ماهی کپور دریایی (Cyprinus carpio) طی دوره نگهداری 16 روزه در دمای 4 درجه سانتیگراد موردبررسی قرار گرفت. شاخصهای میکروبی (شمارش باکتریایی کل و سرمادوست) و شاخصهای شیمیایی (عدد پر اکسید، مجموع ازت فرار و تیوباربیتوریک اسید)، در زمانهای صفر، 4، 8، 12 و 16 اندازهگیری شدند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد عصاره پونه فساد شیمیایی و میکروبی را در فیله ماهی را به تعویق بهطور معنیداری نسبت به تیمار شاهد به تعویق انداخت (05/0>P) همچنین، در بین تیمارها، تیمار حاوی عصاره کپسول شده پونه کوهی با غلظت 1000 پیپیام، توانست اکسیداسیون لیپیدی در فیله ماهی را از طریق کاهش پر اکسید، مقادیر تیوباربیوتیک اسید بهطور معنیداری به تعویق بیندازد (05/0>P) و این تیمار کمترین مقادیر مجموع بازهای نیتروژنی فرار دارا بود (05/0>P) و همچنین تنها این تیمار از شاخصهای میکروبی مقادیر قابل قبولی تا انتهای دوره نگهداری برخوردار بود (05/0>P). بنابراین میتوان اذعان نمود که عصاره پونه کوهی را بهعنوان یک نگهدارند طبیعی با خواص آنتیاکسیدانی و ضد باکتریایی مناسب در گوشت و فرآوردههای شیلاتی مورداستفاده قرارداد. |
|
واژههای کلیدی: پونه، کپسول شده، ماهی کپور دریایی، زمان ماندگاری. |
|
متن کامل [PDF 283 kb]
(3457 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
شیلات دریافت: 1396/12/13 | پذیرش: 1396/12/13 | انتشار: 1396/12/13
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|