[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
چاپ مقالات مربوط به کارهای تحقیقی دوسال اخیر (1398 یا 1397) در حداکثر در یک فصل 
..
IF

ضریب تاثیر  مجله زیست شناسی دریا در پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) در سال 1393 

 0.156 :(IF (ISC

http://jcr.isc.gov.ir/AvgImpactingJournals.aspx

..
ISC
این مجله در پایگاه استنادی علوم ایران و جهان اسلام(ISC) به آدرس زیر نمایه می شود:
..
SID
این مجله در پایگاه جهاد دانشگاهی به آدرس زیر نمایه می باشد:
..
نرم افزار ویراستار
جهت انجام اصلاحات املایی، نوشتاری و ویرایشی می توان از برنامه زیر استفاده نمود:
..
چاپ

ارسال تا نتیجه داوری مقاله 60 روز

..
:: دوره 9، شماره 4 - ( زمستان 1396 ) ::
جلد 9 شماره 4 صفحات 66-53 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر عصاره نانو کپسول پونه کوهی(Mentha longifolia) بر عمر ماندگاری فیله ماهی کپور دریایی در شرایط نگهداری در یخچال
روح الله جوادیان، حسن ابراهیمیان
چکیده:   (3905 مشاهده)
در این مطالعه، تأثیر عصاره آزاد و نانو کپسول پونه (غلظت 500 و 1000 پی­پی­ام) بر روی زمان ماندگاری فیله ماهی کپور دریایی (Cyprinus carpio) طی دوره نگهداری 16 روزه در دمای 4 درجه سانتی‌گراد موردبررسی قرار گرفت. شاخص‌های میکروبی (شمارش باکتریایی کل و سرمادوست) و شاخص‌های شیمیایی (عدد پر اکسید، مجموع ازت فرار و تیوباربیتوریک اسید)، در زمان‌های صفر، 4، 8، 12 و 16 اندازه‌گیری شدند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد عصاره پونه فساد شیمیایی و میکروبی را در فیله ماهی را به تعویق به‌طور معنی‌داری نسبت به تیمار شاهد به تعویق انداخت (05/0>P) همچنین، در بین تیمارها، تیمار حاوی عصاره کپسول شده پونه کوهی با غلظت 1000 پی­پی­ام، توانست اکسیداسیون لیپیدی در فیله ماهی را از طریق کاهش پر اکسید، مقادیر تیوباربیوتیک اسید به‌طور معنی‌داری به تعویق بیندازد (05/0>P) و این تیمار کمترین مقادیر مجموع بازهای نیتروژنی فرار دارا بود (05/0>P) و همچنین تنها این تیمار از شاخص‌های میکروبی مقادیر قابل قبولی تا انتهای دوره نگهداری برخوردار بود (05/0>P). بنابراین می‌توان اذعان نمود که عصاره پونه کوهی را­ به‌عنوان یک نگهدارند طبیعی با خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد باکتریایی مناسب در گوشت و فرآورده‌های شیلاتی مورداستفاده قرارداد.
واژه‌های کلیدی: پونه، کپسول شده، ماهی کپور دریایی، زمان ماندگاری.
متن کامل [PDF 283 kb]   (3457 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1396/12/13 | پذیرش: 1396/12/13 | انتشار: 1396/12/13
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


جوادیان روح الله، ابراهیمیان حسن. بررسی تأثیر عصاره نانو کپسول پونه کوهی(Mentha longifolia) بر عمر ماندگاری فیله ماهی کپور دریایی در شرایط نگهداری در یخچال. زیست شناسی دریا. 1396; 9 (4) :53-66

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-632-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 4 - ( زمستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا Journal of Marine Biology
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 49 queries by YEKTAWEB 4710