دوره 9، شماره 4 - ( زمستان 1396 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 66-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

جوادیان روح الله، ابراهیمیان حسن. بررسی تأثیر عصاره نانو کپسول پونه کوهی(Mentha longifolia) بر عمر ماندگاری فیله ماهی کپور دریایی در شرایط نگهداری در یخچال. زیست شناسی دریا. 1396; 9 (4) :53-66

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-632-fa.html


چکیده:   (3999 مشاهده)
در این مطالعه، تأثیر عصاره آزاد و نانو کپسول پونه (غلظت 500 و 1000 پی­پی­ام) بر روی زمان ماندگاری فیله ماهی کپور دریایی (Cyprinus carpio) طی دوره نگهداری 16 روزه در دمای 4 درجه سانتی‌گراد موردبررسی قرار گرفت. شاخص‌های میکروبی (شمارش باکتریایی کل و سرمادوست) و شاخص‌های شیمیایی (عدد پر اکسید، مجموع ازت فرار و تیوباربیتوریک اسید)، در زمان‌های صفر، 4، 8، 12 و 16 اندازه‌گیری شدند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد عصاره پونه فساد شیمیایی و میکروبی را در فیله ماهی را به تعویق به‌طور معنی‌داری نسبت به تیمار شاهد به تعویق انداخت (05/0>P) همچنین، در بین تیمارها، تیمار حاوی عصاره کپسول شده پونه کوهی با غلظت 1000 پی­پی­ام، توانست اکسیداسیون لیپیدی در فیله ماهی را از طریق کاهش پر اکسید، مقادیر تیوباربیوتیک اسید به‌طور معنی‌داری به تعویق بیندازد (05/0>P) و این تیمار کمترین مقادیر مجموع بازهای نیتروژنی فرار دارا بود (05/0>P) و همچنین تنها این تیمار از شاخص‌های میکروبی مقادیر قابل قبولی تا انتهای دوره نگهداری برخوردار بود (05/0>P). بنابراین می‌توان اذعان نمود که عصاره پونه کوهی را­ به‌عنوان یک نگهدارند طبیعی با خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد باکتریایی مناسب در گوشت و فرآورده‌های شیلاتی مورداستفاده قرارداد.
متن کامل [PDF 283 kb]   (3568 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1396/12/13 | پذیرش: 1396/12/13 | انتشار: 1396/12/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb