بررسی اثر غلظتهای مختلف نیترات بر میزان کلروفیل a و چربی جلبک سبز Chlorella vulgaris
|
فرناز رفیعی ، آریا اشجع اردلان ، میترا مسگرها ، عبدالله اسماعیل زاده  |
|
|
چکیده: (5599 مشاهده) |
در این تحقیق اثر غلظتهای مختلف نیترات بر میزان کلروفیل و چربی جلبک Chlorella vulgarisدر سال 1390 مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش با 3 تیمار شامل غلظت بالا (71/24 میلی گرم نیترات در لیتر)، غلظت متوسط (35/12 میلی گرم نیترات در لیتر) و غلظت کم نیترات (17/6 میلی گرم نیترات در لیتر) و 3 تکرار با استفاده از استوک خالص جلبک سبز Chlorella vulgaris و محیط کشت F/2 گیلارد (با تغییر غلظت نیترات در تیمارها) در شرایط آزمایشگاهی انجام پذیرفت. پس از گذشت مدت معین، نمونه ها برای آنالیز برداشت شدند. نتایج به دست آمده نشان داد که کلروفیل a جلبک در نیترات بالا نسبت به دو غلظت دیگر بیش تر و به مقدار 278 میلی گرم بر لیتر رسید. در پایان آزمایش میزان چربی در محیط کشت با تیمار نیترات بالا، 09/56 درصد بدست آمد که نسبت به دو تیمار دیگر بالاتر بود. |
|
واژههای کلیدی: نیترات، کلروفیل a، چربی، Chlorella vulgaris. |
|
متن کامل [PDF 675 kb]
(2519 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1392/11/3 | پذیرش: 1392/11/3 | انتشار: 1392/11/3
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|