در مطالعه حاضر اثر تغذیه تاس ماهی هیبرید (Husohuso♂ × Acipenserruthenus♀) با سطوح مختلف عصاره چای سبز (GTE) و روغن ماهی اکسیدشده (OFO) در پاسخ به استرس حاد موردبررسی قرار گرفت. جهت انجام آزمایش 9 جیره شامل جیره پایه، GT50 (mg/kg50 GTE)، GT100 (mg/kg100 GTE)، OFO50 (50٪ OFO)، OFO100 (٪100 OFO)، GT50OFO50 (mg/kg50 GTE و ٪50 OFO)، GT50OFO100 (mg/kg50 GTE و ٪100 OFO)، GT100OFO50 (g/kg100 GTE و ٪50 OFO) و (mg/kgGT100OFO100100 GTE و ٪100 OFO) طراحی شد. ماهیهای مورداستفاده جهت سازگاری با شرایط آزمایشگاهی قبل از شروع آزمایش به مدت 2 هفته با جیره پایه مورد تغذیه قرار گرفتند. تعداد 120 عدد ماهی (میانگین وزن اولیه 7/0± 6/212 گرم) بهصورت تصادفی در 12 مخزن فایبرگلاس 1000 لیتری تقسیم شد. هر گروه شامل 3 تکرار بوده که بهصورت دستی 3 بار در روز (8:00، 14:00 و 20:00) و در حد سیری به مدت 6 هفته مورد تغذیه قرار گرفتند. بعدازاین مدت، جهت اعمال استرس حاد ماهیها به مدت 1 دقیقه در معرض هوا قرار گرفتند. در طول دوره بهبود پس از استرس، در زمانهای 1، 2، 5 و 12 ساعت بعد از استرس، خونگیری انجام شد. برای ارزیابی پاسخ استرس در تیمارهای مختلف کورتیزول، گلوکز و لاکتات سرم اندازهگیری گردید. قرار گرفتن در معرض هوا باعث افزایش میزان کورتیزول سرم در همه گروههای آزمایشی شد که در ماهیان تغذیهشده با جیره حاوی OFO و فاقد GTE برجستهتر بود (05/0P<). در ماهیان تغذیهشده با جیره حاوی GTE میزان کورتیزول سرم بعد از استرس سریعتر از گروه شاهد و گروه تغذیهشده با OFO به حالت طبیعی بازگشت (05/0P<). برای گلوکز نیز الگوی مشابه کورتیزول مشاهده شد. همچنین تغذیه با عصاره چای سبز میزان لاکتات سرم را در ماهیان تغذیهشده با OFO کاهش داد (05/0P<). یافتههای این مطالعه نشان داد که چای سبز در مقادیر 50 و 100 میلیگرم در کیلوگرم جیره میتواند باعث شود تا شدت پاسخ به استرس در مقایسه با گروه شاهد و گروههای تغذیهشده با روغن ماهی اکسیدشده کمتر بوده و سریعتر به حالت پایه بازگردد؛ بنابراین میتوان چای سبز را برای کاهش پاسخ به استرس در ماهیهای تغذیهشده با چربی اکسیدشده در جیره به کاربرد.
Ebrahimi V, Salati A P, Mohamadi H, Pasha Zanosi H. Effects of dietary green tea extract and oxidized fish oil on stress responses in Sturgeon hybrid (Husohuso♂ × Acipenserruthenus ♀). 3 2016; 7 (4) :25-34 URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-402-fa.html