دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1394 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 34-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ebrahimi V, Salati A P, Mohamadi H, Pasha Zanosi H. Effects of dietary green tea extract and oxidized fish oil on stress responses in Sturgeon hybrid (Husohuso♂ × Acipenserruthenus ♀). 3 2016; 7 (4) :25-34
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-402-fa.html
ابراهیمی ویان، سلاطی امیر پرویز، محمدی آذر حمید، پاشا زانوسی حسین. اثرات تغذیه با عصاره چای سبز (Camellia sinensis) و روغن ماهی اکسیدشده بر پاسخ استرس در تاس ماهی هیبرید (Huso huso ♂ × Acipenser ruthenus ♀). زیست شناسی دریا. 1394; 7 (4) :25-34

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-402-fa.html


دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
چکیده:   (5081 مشاهده)

در مطالعه حاضر اثر تغذیه تاس ماهی هیبرید (Huso huso × Acipenser ruthenus ) با سطوح مختلف عصاره چای سبز (GTE) و روغن ماهی اکسیدشده (OFO) در پاسخ به استرس حاد موردبررسی قرار گرفت. جهت انجام آزمایش 9 جیره شامل جیره پایه، GT50 (mg/kg50 GTEGT100 (mg/kg100 GTEOFO50 (50٪ OFOOFO100 (٪100 OFOGT50OFO50 (mg/kg50 GTE و ٪50 OFOGT50OFO100 (mg/kg50 GTE و ٪100 OFOGT100OFO50 (g/kg100 GTE و ٪50 OFO) و (mg/kg GT100OFO100100 GTE و ٪100 OFO) طراحی شد. ماهی­های مورداستفاده جهت سازگاری با شرایط آزمایشگاهی قبل از شروع آزمایش به مدت 2 هفته با جیره پایه مورد تغذیه قرار گرفتند. تعداد 120 عدد ماهی (میانگین وزن اولیه 7/0± 6/212 گرم) به‌صورت تصادفی در 12 مخزن فایبرگلاس 1000 لیتری تقسیم شد. هر گروه شامل 3 تکرار بوده که به‌صورت دستی 3 بار در روز (8:00، 14:00 و 20:00) و در حد سیری به مدت 6 هفته مورد تغذیه قرار گرفتند. بعدازاین مدت، جهت اعمال استرس حاد ماهی­ها به مدت 1 دقیقه در معرض هوا قرار گرفتند. در طول دوره بهبود پس از استرس، در زمان­های 1، 2، 5 و 12 ساعت بعد از استرس، خون‌گیری انجام شد. برای ارزیابی پاسخ استرس در تیمارهای مختلف کورتیزول، گلوکز و لاکتات سرم اندازه‌گیری گردید. قرار گرفتن در معرض هوا باعث افزایش میزان کورتیزول سرم در همه گروه­های آزمایشی شد که در ماهیان تغذیه‌شده با جیره حاوی OFO و فاقد GTE برجسته­تر بود (05/0P<). در ماهیان تغذیه‌شده با جیره حاوی GTE میزان کورتیزول سرم بعد از استرس سریع‌تر از گروه شاهد و گروه تغذیه‌شده با OFO به حالت طبیعی بازگشت (05/0P<). برای گلوکز نیز الگوی مشابه کورتیزول مشاهده شد. همچنین تغذیه با عصاره چای سبز میزان لاکتات سرم را در ماهیان تغذیه‌شده با OFO کاهش داد (05/0P<). یافته­های این مطالعه نشان داد که چای سبز در مقادیر 50 و 100 میلی‌گرم در کیلوگرم جیره می­تواند باعث شود تا شدت پاسخ به استرس در مقایسه با گروه شاهد و گروه­های تغذیه‌شده با روغن ماهی اکسیدشده کمتر بوده و سریع‌تر به حالت پایه بازگردد؛ بنابراین می­توان چای سبز را برای کاهش پاسخ به استرس در ماهی­های تغذیه‌شده با چربی اکسیدشده در جیره به کاربرد.

متن کامل [PDF 369 kb]   (1591 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1395/1/9 | پذیرش: 1395/1/9 | انتشار: 1395/1/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb