هدف از این مطالعه بررسی قدرت پاکسازی رادیکالی و خواص ضد اکسیدانی عصاره کلروفرمی دو گونه جلبکی (Acanthophora nayadiformis و Laurencia snyderiae) در مقایسه با عصاره هیدرو الکلی، کلروفرمی و عصاره آبی جفت میوه بلوط (Quercus brantii var. persica) بود. عصاره گیری از سه گونه موردمطالعه با روش خیساندن و بررسی فعالیت ضد اکسیدانی با دو روش Folin–Ciocalteau و DPPH انجام شد. بالاترین مقدار فنل کل (29/0±09/44) (برحسب میلیگرم اسید گالیک در گرم عصاره) را عصاره آبی جفت میوه بلوط داشت و کمترین مقدار فنل کل (41/0±27/2) (برحسب میلیگرم اسید گالیک در گرم عصاره) نیز مربوط به جلبک A. Nayadiformis بود. بیشترین فعالیت ضد اکسیدانی (562/1±025/215 میلی مول ترولکس بر گرم عصاره) و درصد مهار (65/0±15/90) با آزمون رادیکال آزاد DPPH نیز مربوط به عصاره آبی جفت میوه بلوط است و کمترین مقادیر (903/1±821/2 میلی مول ترولکس بر گرم عصاره) (99/3±89/5) نیز مربوط به عصاره کلروفرمی جلبک قرمز A. nayadiformis بود. اختلاف معنیداری بین عصاره کلروفرمی جلبکهای موردمطالعه با عصارههای جفت میوه بلوط (عصارههای آبی، کلروفرمی و هیدروالکلی) ازنظر فعالیت آنتیاکسیدانی با آزمون DPPH وجود داشت. این مطالعه نشان داد که قدرت آنتی - اکسیدانی و ضد رادیکالی جلبکهای آبزی در مقایسه با گیاه بلوط (خشکی -زی) ضعیف و قابلچشمپوشی است.
Feizi Z, Ghadami M, Moghadam R, Salehpour Z, Shadi A, Heydari M. Comparison Scavenging power of Red algae species with Oak fruits jaft (Quercus brantii var. persica). 3 2015; 7 (2) :91-98 URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-376-fa.html