دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1394 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 98-91 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Feizi Z, Ghadami M, Moghadam R, Salehpour Z, Shadi A, Heydari M. Comparison Scavenging power of Red algae species with Oak fruits jaft (Quercus brantii var. persica). 3 2015; 7 (2) :91-98
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-376-fa.html
فیضی زیبا، قدمی معصومه، مقدم راضیه، صالحپور زینب، شادی احمد، حیدری محسن. مقایسه قدرت پاک‌سازی عصاره جلبک‌های قرمز (Acanthophora nayadiformis و Laurencia snyderiae) با جفت میوه بلوط. زیست شناسی دریا. 1394; 7 (2) :91-98

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-376-fa.html


چکیده:   (4525 مشاهده)

هدف از این مطالعه بررسی قدرت پاک‌سازی رادیکالی و خواص ضد اکسیدانی عصاره کلروفرمی دو گونه جلبکی (Acanthophora nayadiformis و Laurencia snyderiae) در مقایسه با عصاره هیدرو الکلی، کلروفرمی و عصاره آبی جفت میوه بلوط (Quercus brantii var. persica) بود. عصاره گیری از سه گونه موردمطالعه با روش خیساندن و بررسی فعالیت ضد اکسیدانی با دو روش Folin–Ciocalteau و DPPH انجام شد. بالاترین مقدار فنل کل (29/0±09/44) (برحسب میلی‌گرم اسید گالیک در گرم عصاره) را عصاره آبی جفت میوه بلوط داشت و کمترین مقدار فنل کل (41/0±27/2) (برحسب میلی‌گرم اسید گالیک در گرم عصاره) نیز مربوط به جلبک A. Nayadiformis بود. بیشترین فعالیت ضد اکسیدانی (562/1±025/215 میلی مول ترولکس بر گرم عصاره) و درصد مهار (65/0±15/90) با آزمون رادیکال آزاد DPPH نیز مربوط به عصاره آبی جفت میوه بلوط است و کمترین مقادیر (903/1±821/2 میلی مول ترولکس بر گرم عصاره) (99/3±89/5) نیز مربوط به عصاره کلروفرمی جلبک قرمز A. nayadiformis بود. اختلاف معنی‌داری بین عصاره کلروفرمی جلبک‌های موردمطالعه با عصاره‌های جفت میوه بلوط (عصاره‌های آبی، کلروفرمی و هیدروالکلی) ازنظر فعالیت آنتی‌اکسیدانی با آزمون DPPH وجود داشت. این مطالعه نشان داد که قدرت آنتی - اکسیدانی و ضد رادیکالی جلبک‌های آبزی در مقایسه با گیاه بلوط (خشکی -زی) ضعیف و قابل‌چشم‌پوشی است.

متن کامل [PDF 652 kb]   (2367 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1394/10/4 | پذیرش: 1394/10/4 | انتشار: 1394/10/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb