این تحقیق ب همنظور تعیین عملکرد رشد و برخی از پارامتر های خونی و ایمنی بچه ماهی کپور معمولی ) Cyprinus carpio ( تغذی هشده با سطوح مختلف افزودنی گیاهی در آزمایشگاه شیلات واحد علوم و تحقیقات گیلان در بهار و تابستان 1393 اجرا شد. تعداد 96 عدد بچه ماهی کپور معمولی با میانگین وزنی 40 / 3 ± 13 / 15 گرم در 12 وان فایبرگلاس 100 لیتری مجهز به هواده و تخلیه آب مرکزی با تراکم 8 عدد در هر وان پرورش داده شدند. ماهیان به مدت 2 هفته با شرایط پرورشی سازگار شدند. بچه ماهیان کپور با چهار جیره حاوی 0، 1، 5/ 1 و 2 گرم در کیلوگرم افزودنی گیاهی شامل کارواکرول، آنتول و لیمونن با 3 تکرار )طرح کاملاً تصادفی( تغذیه شدند. میانگین دما، اکسیژن محلول و pH طی دوره پرورش به ترتیب 70 / 1± 12 / 23 درجه سانت یگراد، 41 / 0± 23 / 7 میل یگرم در لیتر و 81 / 0± 5/ 7 بود. نتایج نشان داد که بیشترین وزن نهایی، طول نهایی، درصد افزایش وزن بدن، میانگین رشد روزانه، شاخص رشد ویژه، ضریب چاقی و کمترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار 2 گرم در کیلوگرم افزودنی گیاهی مشاهده شد که اختلاف معن یداری با سایر تیمارها نداشت ) 05 / P>0 (. بیشترین تعداد گلبول های سفید در تیمارهای 1 و 2 گرم در کیلوگرم افزودنی گیاهی دیده شد. هر سه تیمار تغذی هشده با افزودنی گیاهی تعداد لنفوسیت بیشتری ) 05 / )P>0 نسبت به شاهد داشتند. بیشترین میزان لیزوزیم به ترتیب در تیمارهای 2 و 1 گرم در کیلوگرم و بیشترین میزان IgM در تیمار 1 گرم در کیلوگرم افزودنی گیاهی مشاهده شد که با سایر تیمارهای آزمایشی اختلاف معن یداری را نشان ندادند ) 05 / P>0 (. بر اساس نتایج مذکور، م یتوان اظهار نمود که افزودنی گیاهی در سطح 2 گرم در کیلوگرم م یتواند در افزایش عملکرد رشد و نیز بهبود برخی از شاخص های خونی و ایمنی اختصاصی و غیراختصاصی بچه ماهیان کپور پرورشی مؤثر باشد.
Taati R, Noei Taadoli H. Determination of growth performance and some hematological and immune parameters of common carp (Cyprinus carpio) fingerlings fed different levels of dietary herbal additive including Carvacrol, Anethole and Limonene. 3 2015; 7 (1) :35-42 URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-350-fa.html
طاعتی رضا، نوعی تعادلی حدیث. تعیین عملکرد رشد و برخی از پارامترهای خونی و ایمنی ماهی کپور معمولی(Cyprinus carpio) تغذیه شده با سطوح مختلف کارواکرول، آنتول و لیمونن. زیست شناسی دریا. 1394; 7 (1) :35-42