در این تحقیق، تعیین و بررسی مقایسهای برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون ماهیقزل-آلای رنگینکمان در اندازههای مختلف انجام پذیرفت. آزمایش در 4 گروه وزنی شامل 10-5، 100-50، 500300 و 800-600 گرم و با تعداد 10 قطعه ماهی از هر گروه انجام پذیرفت. خونگیری از ماهیان با استفاده از قطع ورید ساقه دمی انجام گرفته، خونها در ظرف مخصوص قرار داده شدند و در آزمایشگاه در دستگاه سانتریفیوژ با 5000 دور در مدت 5 دقیقه سرم، جداسازی و سپس برای اندازهگیری فاکتورهای بیوشیمیایی، در دستگاه اتوآنالیزر قرار داده شد و مقادیر هر کدام از فاکتورها به وسیله دستگاه تعیین گردید. نتایج حاصل از این بررسی در مورد فاکتورهای بیوشیمیای سرم خون ماهی قزل-آلایرنگین کمان نشان داد که از لحاظ میزان گلوکز، کلسترول، تریگلیسرید، کلسیم، فسفر، کلراید، آهن، پروتئین کل و آلبومین سرم خون اختلاف معنیدار آماری در بین اندازههای مختلف ماهی قزلآلا وجود دارد (P< 0.05). همچنین نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد هیچگونه اختلاف معنیدار آماری در مقدار سدیم و پتاسیم سرم خون وجود ندارد (P> 0.05). نتایج تحقیق نشان داد که با افزایش سن و اندازه ماهی میزان کلسترول، تریگلیسرید، فسفر، آهن، پروتئین کل و آلبومین سرم خون افزایش و میزان گلوکز و کلراید کاهش مییابد اما هیچ تغییری در میزان سدیم و پتاسیم سرم خون بوجود نمیآید. نتایج حاصل از این تحقیق نشان میدهد که بین فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون یک گونه ماهی در در اندازههای مختلف تفاوت وجود دارد.
Mohammad Nejad Shamoushaki M. The comparison of some blood biochemical parameters in Rainbow trout (Onchorhynchus mykiss) at different sizes. 3 2014; 6 (3) :39-43 URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-293-fa.html
محمدنژاد شموشکی مجید. بررسی مقایسهای برخی از پارامترهای بیوشیمیایی سرم خون ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) در اندازههای مختلف. زیست شناسی دریا. 1393; 6 (3) :39-43