محمدنژاد شموشکی مجید. بررسی مقایسهای برخی از پارامترهای بیوشیمیایی سرم خون ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) در اندازههای مختلف. زیست شناسی دریا. 1393; 6 (3) :39-43
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-293-fa.html
چکیده: (6234 مشاهده)
در این تحقیق، تعیین و بررسی مقایسهای برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون ماهیقزل-آلای رنگینکمان در اندازههای مختلف انجام پذیرفت. آزمایش در 4 گروه وزنی شامل 10-5، 100-50، 500300 و 800-600 گرم و با تعداد 10 قطعه ماهی از هر گروه انجام پذیرفت. خونگیری از ماهیان با استفاده از قطع ورید ساقه دمی انجام گرفته، خونها در ظرف مخصوص قرار داده شدند و در آزمایشگاه در دستگاه سانتریفیوژ با 5000 دور در مدت 5 دقیقه سرم، جداسازی و سپس برای اندازهگیری فاکتورهای بیوشیمیایی، در دستگاه اتوآنالیزر قرار داده شد و مقادیر هر کدام از فاکتورها به وسیله دستگاه تعیین گردید. نتایج حاصل از این بررسی در مورد فاکتورهای بیوشیمیای سرم خون ماهی قزل-آلایرنگین کمان نشان داد که از لحاظ میزان گلوکز، کلسترول، تریگلیسرید، کلسیم، فسفر، کلراید، آهن، پروتئین کل و آلبومین سرم خون اختلاف معنیدار آماری در بین اندازههای مختلف ماهی قزلآلا وجود دارد (P< 0.05). همچنین نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد هیچگونه اختلاف معنیدار آماری در مقدار سدیم و پتاسیم سرم خون وجود ندارد (P> 0.05). نتایج تحقیق نشان داد که با افزایش سن و اندازه ماهی میزان کلسترول، تریگلیسرید، فسفر، آهن، پروتئین کل و آلبومین سرم خون افزایش و میزان گلوکز و کلراید کاهش مییابد اما هیچ تغییری در میزان سدیم و پتاسیم سرم خون بوجود نمیآید. نتایج حاصل از این تحقیق نشان میدهد که بین فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون یک گونه ماهی در در اندازههای مختلف تفاوت وجود دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
شیلات دریافت: 1393/12/15 | پذیرش: 1393/12/15 | انتشار: 1393/12/15