این مطالعه به منظور ارزیابی تاثیر سطوح متفاوت پربیوتیک دیواره سلولی مخمر بر فلور دستگاه گوارش فیل ماهیان انگشت قد پرورشی(Husohuso) به مدت 8 هفته انجام گرفت. پس از یک هفته سازگاری با شرایط پرورشی و جیره پایه، 60 عدد فیل ماهی با میانگین وزنی 36/0±69/35 گرم به 12 آکواریوم شیشه ای به ابعاد 50 × 45 ×50 سانتی متر با تراکم 5 عدد در هر آکواریوم در قالب 4 تیمار (0، 1، 5/1 و 2 ) با 3 تکرار (طرح کاملاً تصادفی) توزیع شدند. در انتهای دوره شاخص میکروبی، جمعیت کل باکتری و نیز لاکتوباسیل های روده و مدفوع بررسی شدند. نتایج نشان داد کهدر ماهیان تغذیه شده با سطح 5/1 درصد پربیوتیک تعداد کل باکتریایی در محیط های کشت TSA و MRS در روده 03/0 ± 74/5 و در مدفوع 77/0 ± 04/9 بوده که اختلاف معنیداری با گروه شاهد داشتند (05/0>P). با استناد به نتایج بدست آمده می توان اظهار نمود که سطح 5/1 درصد پربیوتیک دیواره سلولی مخمر می تواند باعث بهبود میکروفلور روده فیل ماهیان انگشت قد پرورشی شود.
Safabakhsh M, Matinfar A, Zamini A. Effect of yeast cell wall (Saccharomyces cerevisiae) as prebiotic on intestinal microflora of farmed great sturgeon fingerlings (Huso huso). 3 2013; 5 (1) :87-96 URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-155-fa.html