در این پژوهش، کارایی پروبیوتیکهای پریمالاک و پروتکسین در غلظتهای مختلف (1/0، 3/0، 5/0 و 1 درصد) و یک تیمار شاهد در غذای ماهی کپور وحشی (Cyprinuscarpio) در میزان رشد و بقای آنها و همینطور بار باکتریهای روده آنها (بار کلی میکروبی و لاکتوباسیلوس) در 60 روز مورد بررسی قرار گرفت. میزان ضریب رشد ویژه و وزن نهایی بچه ماهیان کپور در تیمارهای آزمایش نسبت به تیمار شاهد بالاتر بود و میزان تلفات و ضریب تبدیل غذایی کمتری را در عین حال نشان داد. بالاترین میزان رشد ویژه و کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی در تیمار 1درصد پروبیوتیک پریمالاک حاصل گردید. با افزایش میزان پروبیوتیک در غذا، تعداد بار کلی میکروبی و لاکتوباسیلوس افزایش نشان داد.
Faghani Langroudi H. The comparison between the effect of two dietary probiotics (Primalac® and Protexin®) on the growth and the survival rate of Caspian Sea common carp (Cyprinus carpio). 3 2010; 2 (2) :65-74 URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-130-fa.html
فغانی لنگرودی حمید. مقایسه پروبیوتیکهای تجاری پروتکسین و پریمالاک در رشد و بقا کپور معمولی دریای خزر (Cyprinus carpio). زیست شناسی دریا. 1389; 2 (2) :65-74