[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
چاپ مقالات مربوط به کارهای تحقیقی دوسال اخیر (1398 یا 1397) در حداکثر در یک فصل 
..
IF

ضریب تاثیر  مجله زیست شناسی دریا در پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) در سال 1393 

 0.156 :(IF (ISC

http://jcr.isc.gov.ir/AvgImpactingJournals.aspx

..
ISC
این مجله در پایگاه استنادی علوم ایران و جهان اسلام(ISC) به آدرس زیر نمایه می شود:
..
SID
این مجله در پایگاه جهاد دانشگاهی به آدرس زیر نمایه می باشد:
..
نرم افزار ویراستار
جهت انجام اصلاحات املایی، نوشتاری و ویرایشی می توان از برنامه زیر استفاده نمود:
..
چاپ

ارسال تا نتیجه داوری مقاله 60 روز

..
:: دوره ۱۴، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۱ ) ::
جلد ۱۴ شماره ۳ صفحات ۷۱-۵۹ برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثر نوع حلال بر میزان ترکیبات زیست فعال با خاصیت آنتی‌اکسیدانی استخراج‌شده به روش اولتراسوند از ریز جلبک سبزدانلیلا سالینا (Dunaliella salina)
مهری پولادوند ، مژگان امتیازجو، سحر جلیلی
چکیده:   (۳۴۰ مشاهده)
نگرانی‌ها در مورد بیماری‌های ناشی از استرس اکسیداتیو و علاقه فزاینده مصرف‌کنندگان به فرمولاسیون غذاهای فراسودمند،­باعث ایجاد رویکردهایی در جهت شناسایی غذاهای غنی از آنتی‌اکسیدان‌های تغذیه‌ای و امکان جایگزینی این ترکیبات با نگه‌دارنده‌های طبیعی شده است، در این زمینه منابع زیستی دریایی به‌ویژه جلبک‌ها به‌عنوان منابع مهم آنتی‌اکسیدانی موردتوجه قرارگرفته‌اند. دانلیلاسالینا، جلبک سبز تک‌سلولی، شوری پسند با پراکندگی وسیع جغرافیایی است. این‌گونه تولیدکننده اولیه در محیط‌های شور بوده و قادر به تولید فراوان کارتنوئید می‌باشد و به عنوان یک منبع غذایی و دارویی موردتوجه قرارگرفته است. این تحقیق در سال ۱۳۹۹ در آزمایشگاه مرکز تحقیقات صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال انجام شد. دانلیلا سالینا در محیط کشت اختصاصی اصلاح‌شده جانسون­، کشت داده شد، سپس عصاره‌ها بر اساس نوع حلال (آب، اتانول، آبی/اتانولی ۵۰: ۵۰) تحت تیمار اولتراسوند با دمای (Ċ۳۰- ۱۰) به مدت (''۳۰-۱۵) قرار گرفتند. هیدرولیزات به‌دست‌آمده از تیمارهای مشخص، توسط GC-MS آنالیز شد و میزان ترکیبات زیست فعال با خاصیت آنتی‌اکسیدانی در هر تیمار به دست آمد. سنجش آنالیز GC-MS نشان داد، هیدرولیزات اتانولی (''۱۵-Ċ۳۰)، بالاترین میزان ترکیب زیست فعال استخراج‌شده را با ۲۵ نوع ترکیب که ۹۲/۵۴ درصد از کل ترکیبات استخراج‌شده را به خود اختصاص داد. تترادکان (۵۳/۷ درصد)، پنتا دکان (۷۸/۶ درصد)،­ اسیدهای چرب پالمیتولئیک اسید  MUFA(۶۱/۴ درصد) و ­اولئیک اسید UFA  (۱۶/۱ درصد)، اتیل اولئات (۲۳/۲ درصد) مهم‌ترین ترکیبات شناسایی‌شده بودند. آلکان ها، استرول، اسیدهای چرب غیراشباع زنجیره بلند،­اسید چرب اشباع، اتیل استر و فنل شامل اصلی‌ترین ترکیبات استخراج‌شده بودند. هیدرولیزات آبی ('۳۰-Ċ۱۰) کمترین میزان ترکیبات زیست فعال استخراج‌شده را با ۹۷/۳ درصد که شامل تری دکان (۶۶/۱ درصد) و تترا دکان (۹۷/۳ درصد) را نشان داد. بر اساس نتایج به‌دست‌آمده از این تحقیق، تغییر نوع حلال و دما بر میزان استخراج ترکیبات زیست فعال استخراج‌شده، تأثیر مستقیم دارد. حلال‌های با قطبیت کمتر، نتایج بهتری نسبت به حلال‌ها با قطبیت بیش‌تر دارند؛ زیرا به علت قطبیت بیشتر اکثر ترکیبات زیست فعال (مقادیر فراوان کلروفیل) را استخراج می‌کنند. حضور لیپیدها و اسیدهای چرب زنجیره بلند در ترکیبات استخراج‌شده، فعالیت ضد باکتریایی ریز جلبک دانلیلا سالینا را موردتوجه قرار می‌دهد. ریز جلبک هالوفیت دانلیلا سالینا، می‌تواند یک منبع بالقوه از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و آنتی باکتریایی در صنایع غذایی و در تولید غذاهای فراسودمند شود.
واژه‌های کلیدی: دانلیلا سالینا (Dunaliella salina)، ترکیب زیست فعال، آنتی‌اکسیدان، غذای فراسودمند، اولتراسوند.
متن کامل [PDF 703 kb]   (۸۱۱ دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1402/7/21 | پذیرش: 1401/6/10 | انتشار: 1401/6/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Poladvand M, Jalili S. Comparison of the Effect of the Type of the Solvent on the Amount of Bioactive Compounds with Antioxidant Properties Extracted by Ultrasound from the Green Algae Dunaliella salina. 3 2022; 14 (3) :59-71
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-997-fa.html

پولادوند مهری، امتیازجو مژگان، جلیلی سحر. مقایسه اثر نوع حلال بر میزان ترکیبات زیست فعال با خاصیت آنتی‌اکسیدانی استخراج‌شده به روش اولتراسوند از ریز جلبک سبزدانلیلا سالینا (Dunaliella salina). زیست شناسی دریا. ۱۴۰۱; ۱۴ (۳) :۵۹-۷۱

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-۱-۹۹۷-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 3 - ( پاییز 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا Journal of Marine Biology
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 49 queries by YEKTAWEB 4700