دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1397 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 82-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of Nizimuddinia zanardini aqueous extract against human pathogenic microbes and evaluating its antioxidant activity. 3 2019; 10 (4) :75-82
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-714-fa.html
محمدی عصمت، شعبان پور بهاره، کردجزی معظمه. اثر عصاره آبی جلبک قهوه‌ای Nizimuddinia zanardini سواحل قشم بر عوامل بیماریزای انسان و تعیین خواص ضداکسیدانی آن. زیست شناسی دریا. 1397; 10 (4) :75-82

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-714-fa.html


چکیده:   (2490 مشاهده)
به دلیل اثرات جانبی ناشی از مصرف ضد­اکسیدان­های مصنوعی و همچنین افزایش روزافزون مقاومت باکتری‏ها نسبت به آنتی­بیوتیک­ها، شناسایی ترکیبات ضد­اکسیدانی و ضد­میکروبی با منشأ طبیعی موردتوجه فراوان قرارگرفته است. لذا مطالعه حاضر به‌منظور ارزیابی فعالیت ضد­­اکسیدانی و ضد­باکتریایی عصاره آبی جلبک قهوه­ای Nizimuddinia zanardini انجام شد. عملیات نمونه­برداری در زمستان 1393 از منطقه کانی قشم صورت گرفت. بررسی فعالیت ضد­اکسیدانی با آزمون­های اثر مهارکنندگی رادیکال هیدروکسیل، توانایی کلاته‌کنندگی یون آهن و فعالیت ضد­اکسیدان کل انجام شد. فعالیت ضد­باکتریایی عصاره روی 4 سویه باکتری بیماری­زا از قبیل: Escherichia coli، Salmonella typhimurium، Bacillus cereus، Staphylococcus aureus به روش انتشار از دیسک موردبررسی قرار گرفت و نتایج آن با آنتی‌بیوتیک­های استاندارد مقایسه گردید. نتایج نشان داد، فعالیت ضد‌اکسیدان کل (71/3±42/70 میلی‌گرم/گرم)، توانایی مهار رادیکال هیدروکسیل (63/7±66/81 درصد) و توانایی کلاته­کنندگی یون آهن (39/0±24/76 درصد) در جلبک موردمطالعه، بالابود. باکتری Staphylococcus aureus از بیشترین حساسیت با قطر هاله عدم رشد 74/0±62/12 میلی­متر نسبت به عصاره آبی N. zanardini برخوردار بود، به‌طوری‌که نسبت به آنتی­بیوتیک تجاری آموکسی­سیلین اختلاف آماری معنی‌داری داشت (05/0p<). باکتری Escherichia coli نیز بیشترین مقاومت را از خود نشان داد. طبق نتایج این مطالعه، جلبک قهوه­ای N. zanardini می­تواند به‌عنوان یک منبع بالقوه از ترکیبات ضد­اکسیدانی و ضدباکتریایی در صنایع غذایی و پزشکی مورداستفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 533 kb]   (2313 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1398/1/25 | پذیرش: 1398/1/25 | انتشار: 1398/1/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb