دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1393 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 34-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nasrollah Pourmoghadam M, Poorbagher H, Eagderi S. Detection of salinity and temperatureeffects on body shape of Sophiae toothed carp (Aphanis sophiae) using geometric morphometrics technique. 3 2014; 6 (2) :25-34
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-281-fa.html
نصراله پورمقدم مریم، پورباقر هادی، ایگدری سهیل. بررسی تاثیر شوری و درجه حرارت بر تغییر شکل بدن ماهی گورخری (Aphaniussophiae)با استفاده از روش ریخت‌سنجی هندسی. زیست شناسی دریا. 1393; 6 (2) :25-34

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-281-fa.html


چکیده:   (4501 مشاهده)
هدف از مطالعه‌ی حاضر، بررسی تاثیر سطوح تغییرات مختلف دما و شوری بر تغییرات شکل بدن ماهی گورخری (Aphanius sophiae) با استفاده از روش ریخت‌سنجی هندسی می‌باشد. برای این منظور تعداد 120 عدد ماهی گورخری در آزمایشگاه به مدت یک ماه در چهار تیمار با دو سطح دمایی 16 و 25 درجه سانتی‌گراد و دو سطح شوری صفر و 14 گرم در لیتر پرورش داده شدند. پس از این مدت برای استخراج داده‌های شکل بدن در روش ریخت‌سنجی هندسی، از سطح جانبی چپ نمونه‌ها عکس‌برداری گردید و تعداد 17 نقطه لندمارک بر روی تصاویر دو بعدی حاصل تعیین و سپس با استفاده از نرم‌افزار tpsDig2 بر روی آن‌ها رقومی شد. پس از روی‌هم‌گذاری براساس آنالیز پروکراست به‌منظور حذف تاثیرات اندازه، موقعیت و جهت، داده‌ها توسط آزمون‌های آماری چند متغیره CVA، PCA و خوشه‌ای مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین شکل بدن تیمارهای بررسی شده اختلاف معنی‌داری وجود داشت (05/0P<). تغییرات شکل بدن در دمای 16 درجه سانتی‌گراد و شوری صفر، شامل تغییر قدامی-تحتانی جایگاه نوک پوزه، طویل شدن طول سرپوش آبششی، افزایش عمق سر و قطر چشم بود. در دمای 16 درجه سانتی‌گراد و شوری 14 گرم در لیتر، واضح‌ترین تغییرات به‌صورت کاهش ارتفاع در ناحیه سرپوش آبششی بود. در دمای 25 درجه سانتی‌گراد و شوری صفر، ارتفاع ناحیه سرپوش آبششی افزایش یافته بود و در دمای 25 درجه سانتی‌گراد و شوری 14 گرم در لیتر بیشینه تغییرات مربوط به ناحیه نوک پوزه بود. این نتایج بیانگر اثر مستقیم و تأثیرگذار درجه حرارت و شوری بر شکل بدن ماهی گورخری می‌باشد.
متن کامل [PDF 720 kb]   (2076 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1393/12/11 | پذیرش: 1393/12/11 | انتشار: 1393/12/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb