دوره 14، شماره 4 - ( زمستان 1401 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 36-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammad Nejad M. Effect of length and weight on amino acids of rainbow trout meat (Onchorhynchus mykiss). 3 2022; 14 (4) :25-36
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-1002-fa.html
محمدنژاد مجید. تاثیر طول و وزن بر تغییرات اسیدهای آمینه گوشت ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Onchorhynchus mykiss). زیست شناسی دریا. 1401; 14 (4) :25-36

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-1002-fa.html


چکیده:   (690 مشاهده)
اسیدهای آمینه نقش حیاتی به‌عنوان سازنده پروتئین ­ها و به‌عنوان حد واسط در سوخت‌وساز بازی می­ کنند. علاوه بر این، اسیدهای آمینه با سلامتی مرتبط هستند و کمبود اسیدآمینه منجر به بروز بیماری­های مختلف می­شود. دانش ترکیب اسیدآمینه غذاها به‌عنوان پایه­ای برای تعیین ارزش غذایی مواد مهم می­باشد. عوامل مختلفی همچون نوع رژیم غذایی و تغذیه، سن، وزن، بلوغ و ... بر تغییرات ترکیبات غذایی بدن ازجمله پروتئین­ ها تأثیرگذار است. در این بررسی تأثیر اندازه (طول و وزن) بر تغییرات اسیدهای آمینه در ماهی قزل‌آلای رنگین­ کمان با گروه‌­های وزنی 10±50، 10±250 و 10±600 گرم و گروه‌های طولی 5±12، 5±22 و 5±38 سانتی­متر در تابستان سال 1398 موردمطالعه قرار گرفت. نتایج آنالیز اسیدهای آمینه نشان داد مقدار اسیدهای آمینه ضروری شامل: آرژنین، هیستیدین، لوسین، متیونین، ترئونین، لیزین، فنل آلانین و والین در وزن­ ها و طول­ های مختلف با یکدیگر اختلاف معنی­ داری نداشت (05/0P>). همچنین مقدار اسیدهای آمینه غیرضروری شامل: آسپارتیک اسید، گلوتامین، سرین، گلایسین، آلانین، پرولین، تیروزین و سیستین در وزن­ ها و طول­ های مختلف نیز با یکدیگر اختلاف معنی­ داری نداشت (05/0P>). نتایج این بررسی نشان داد که در ماهی قزل­آلای رنگین‌کمان اندازه ماهی بر مقدار اسیدهای آمینه تأثیر معنی­داری ندارد. همچنین نتایج حاصل از این تحقیق و مقایسه آن با ماهیان دیگر نشان داد که ماهی قزل­آلای رنگین ­کمان یک ماهی سرشار از انواع اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری است که موردنیاز برای سلامتی انسان است. ضمن اینکه این ماهی ازلحاظ میزان اسیدهای آمینه آرژنین، متیونین، لیزین، فنل­آلانین، تیروزین و پرولین از برخی ماهیان مانند کپور معمولی غنی ­تر است و مقدار اسید آسپارتیک، سرین، اسید گلوتامیک، گلایسین و آلانین آن نسبت به ماهیان دیگر کمتر است.
متن کامل [PDF 483 kb]   (959 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1402/9/20 | پذیرش: 1401/10/10 | انتشار: 1401/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb