هر ساله حدود 30 گونه ماهی اقتصادی در آبهای دریایی استان گیلان صید میشوند که ماهی کفال طلایی پس از ماهی سفیداهمیت زیادی دارد. این بررسی با هدف تعیین شاخص های غذایی، طیف غذایی و طعمه های غالب بچهماهی کفال طلایی در فصول مختلف در ناحیه جنوبی دریای خزر در آب های ساحلی تالش، انزلی، کیاشهر و چابکسر در استان گیلان انجام شد. نمونه برداری بچه ماهیان با تور پره چشمه 8 میلیمتر از زمستان 1399 تا پاییز 1400 صورت گرفت و نمونه ها (118 نمونه) پس از بیهوشی، بلافاصله به محلول فرمالین 5 درصد انتقال یافتندو غذای معده و ابتدای روده آن ها بررسی شد. نتایج بررسی روی بچه ماهیان بامیانگین وزن بدن 14/0 تا 80/3 (91/0±33/1) گرم (انحراف معیار±میانگین) و میانگین طول کل 23 تا 70(4/12±3/49) میلیمتر نشان داد که میانگین طول نسبی روده 27/0±20/1 و شاخص تهی بودنروده 4 درصد بود. میانگین شدت تغذیه در فصول بهار تا زمستان و کل به ترتیب 325±624، 139±320، 421±535، 265±340 و 351±502 تعیین شد که بین فصول تفاوت آماری معنی داری وجود داشت (01/0> P و 81/5=F). در معده و ابتدای روده بچه ماهیان کفال طلایی (118 نمونه)، دتریت، 27 جنس فیتوپلانکتون، 6 تاکسون زئوپلانکتون و6 نوع کفزی شناسایی شد که به ترتیب در حدود 100، 100 ، 71 و 34 درصد ماهیان مشاهده شدند. جنس های Cyclotella، Navicula، Nitzschiaو Oscillatoriaاز فیتوپلانکتون ها بهترتیب در 98، 67، 59 و 52 درصد، جنسAcartiaاز زئوپلانکتونهادر 46درصد و جنسAmmonia (روزنداران)و خانواده گاماریدهاز کفزیان به ترتیب در 36 و 25 درصد ماهیان حضور داشتند. همچنین جنس های Nitzschia وNavicula به ترتیب 6/32، 3/32 جمعیت فیتوپلانکتون ها، ناپلی پاروپایان (Copepoda) و Acartia به ترتیب 6/79 و 7/14 درصد تعداد زئوپلانکتون ها وخانواده های Gammaridaeو Chironomidae(لارو) به ترتیب 48 و 3/34 درصد تعداد کفزیان را تشکیل دادند. به علاوه تغییرات فصلی در حضور و فراوانی اقلام غذایی مشاهده شد. به طور کلی با توجه به شاخصها و ترکیب و غالبیت غذایی، بچه ماهی کفال طلایی گونه های کفزی خوار-زئوپلانکتون خوار، همه چیزخوار و دارای شدت تغذیه خوب در سواحل گیلان بود.