در این مطالعه تأثیر 5 جیره آزمایشی با سطح یکسان پروتئین 45 درصد و انرژی 370 کیلوکالری در 100 گرم با منابع پروتئینی مختلف با 3 تکرار برای هر تیمار که مجموعاً 15 مخزن آزمایشی را تشکیل داده و در قالب یک طرح کاملاً تصادفی بر روی شاه میگوی چنگال باریک مورد ارزیابی قرار گرفت. منابع اصلی تامین کننده پروتئین پودر ماهی (F) و آرد سویا (S) بوده و بتدریج پودر ماهی از 100 درصد در جیره با 100 درصد آرد سویا جایگزین گردید. جیره های آزمایشی شامل F70/S30 ، F30/S70 ، F50/S50، F0/S100 و F100/S0 بودند. نتایج نشان دادند که جیره های F100/S0 و F70/S30 نتایج بهتری را در افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، ضریب بهره برداری پروتئین، ضریب تبدیل غذایی و میزان مصرف غذای روزانه داشت. با توجه به عدم وجود اختلاف معنی دار در سطح اعتماد 95 درصد بین تیمارهای تغذیه شده با جیره غذایی حاوی F100/S0 و تیمارهای تغذیه شده با جیره غذایی حاوی F70/S30 از نظر توجیه اقتصادی برای ساخت جیره های تجاری جیره حاوی F70/S30 توصیه می گردد.
Razeghi Mansour M K, Ezat Rahimi N, Beikaie S H, Shaker M. Effect of Replacement of fish meal with soybean meal in diets on growth performance and survival of Narrow Claw Crayfish (Astacus leptodactylus). 3 2011; 2 (4) :59-65 URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-96-fa.html
رازقی منصور مجید، عزت رحیمی نرمین، بیکایی سیده حوریه، شاکر خشرودی مراد. اثر جایگزینی آرد ماهی با آرد سویا در جیره غذایی بر عملکرد رشد و بقاء شاه میگوی چنگال باریک آب شیرین (Astacus leptodactylus). زیست شناسی دریا. 1389; 2 (4) :59-65