در این بررسی تاثیر سطوح مختلف پربیوتیک اینولین در جیره بر شاخص های رشد، بازماندگی و ترکیب لاشه بچه ماهی سفید (Rutilusfrisiikutum) با وزن متوسط 82/0 ±1/1 گرم به مدت 8 هفته در سال 1389 انجام گردید. پربیوتیک اینولین در چهار سطح صفر (شاهد)، 5/0 ، 1 و 5/1 درصد به جیره تجاری اضافه گردید. نتایج نشان داد که افزودن اینولین به جیره به میزان 5/0درصد، تاثیر معنیداری بر برخی فاکتورهای رشد شامل افزایش وزن ، ضریب تبدیل غذایی و وزن نهایی داشت ( P<0/05). در نرخ بازماندگی و ترکیب لاشه اختلاف معنیداری بین تیمارها وجود نداشت ( P>0/05). نتایج آزمون رگرسیون حاکی از همبستگی منفی بین شاخص های رشد و بازماندگی با افزایش سطح اینولین در جیره بود. بیشترین تراکم لاکتوباسیلوس روده در سطح 5/0 درصد اینولین در جیره مشاهده گردید ( P<0/05). نتایج این آزمایش نشان داد اضافه کردن اینولین به میزان 5/0 درصد به جیره تجاری ماهی سفید میتواند در افزایش رشد و بقاء تاثیر مثبت داشته باشد.
Mira S M, krami R, Hedayatifard M. Effect of different level of dietary prebiotics inulin on the growth performance, survival and body composition of juvenile kutum (Rutilus frisii kutum). 3 2011; 3 (1) :53-59 URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-86-fa.html
میرا سید مهیار، اکرمی رضا، هدایتی فرد مسعود. تأثیر سطوح مختلف پربیوتیک (Prebiotic) اینولین بر روی رشد، بازماندگی و ترکیب لاشه بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum). زیست شناسی دریا. 1390; 3 (1) :53-59