در این بررسی رژیم غذایی ماهی گوازیم دم رشته ای با نام علمی Nemipterusjaponicus در آب های خلیج فارس (سواحل استان هرمزگان) از آبان ماه تا تیر ماه 1390 انجام گردید. ابتدا بیومتری و نوع تغذیه 160 قطعه ماهی مورد بررسی قرار گرفت. مواردی نظیر شاخص پری معده (FI)، شاخص خالی بودن معده (VI)، شاخص ترجیح غذایی (FP)، شاخص معدی (GSI)، فاکتور وضعیت (CF) به کمک برنامه کامپیوتری اکسل برآورد و برای عملیات آماری از نرم افزار SPSS استفاده گردید. میانگین طولی این گونه 54/208 میلی متر و میانگین وزنی 20/159 گرم بدست آمد. همچنین مشاهده گردید که ماده ها پرخور تر از نرها بودند. با مطالعه شاخص فراوانی حضور شکار (J) در معده ماهی گوازیم دم رشته ای شاخص فراوانی عقربک Squillamantis با 67/60 درصد، به عنوان غذای اصلی این ماهی محسوب گردید. شاخص فراوانی خرچنگ با 57/41، میگو 08/28، ماهیها 96/26، آمفی پودا 60/14، نرم تنان 48/13، ستاره های دریایی شکننده 35/12 و نماتود 23/11، به عنوان غذای فرعی آبزی شناخته شدند. همچنین گروه های دیگر غذایی نظیر کوپه پودا با شاخص فراوانی 49/4، تخم ماهی 49/4، Euphausiacea برابر 12/1 و پلی کیت 12/1 به دلیل داشتن شاخص کم، به عنوان غذای تصادفی این آبزی محسوب گردیدند.
Kashavarz Mirza Mohammadi M, Vosoughi A, Mokhayer B. Investigation on Diet Composition of Nemipterus japonicas in Persian Gulf waters (Hormozghan Beaches). 3 2011; 3 (1) :3-11 URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-81-fa.html
کشاورز میرزا محمدی مهدی، وثوقی عبدالرحیم، مخیر بابا. بررسی رژیم غذایی ماهی گوازیم دم رشته ای، گونه Nemipterus japonicus در آب های خلیج فارس (سواحل استان هرمزگان). زیست شناسی دریا. 1390; 3 (1) :3-11