بررسی ارزش غذایی (اسیدهای چرب ضروری) سیکلوپوئید کوپه پود Acanthocyclops trajani تغذیهشده با جیرههای مختلف میکرو جلبکی و گیاهی
|
رحیمه رحمتی ، ابوالقاسم اسماعیلی فریدونی ، ابوالقاسم روحی  |
پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، ساری، ایران |
|
چکیده: (2492 مشاهده) |
در این تحقیق که در شهریور ماه سال 1396 انجام گرفت، اثرات جیرههای متنوع بر ترکیب اسیدهای چرب ضروری سیکلوپوئید کوپهپود Acanthocyclops trajani جهت بهبود ارزش غذایی بررسی شد. بدین منظور، ابتدا کوپهپود در مخازن 120 لیتری با تغذیه از جیرههای مختلف (3 تیمار، هرکدام در سه تکرار) شامل ترکیب زنده میکرو جلبکهای Scenedesmus obliquus و Spirulina maxima، مخلوط خشکشده میکرو جلبکهای مذکور (با نسبت 1:1) و ترکیب خشکشده سبزیجات (اسفناج، جعفری و گشنیز) به کشت انبوه رسید. نتایج نشان داد که نوع و میزان اسیدهای چرب ضروری در بدن کوپه پود بهطور معناداری تحت تأثیر نوع جیره غذایی بود (05/0 P<). میزان دوکوزاهگزانوئیک اسید (C22:6n3) DHA در کوپهپودهای تغذیهشده با مخلوط خشکشده میکرو جلبکها بهطور معناداری بیشتر (08/1±75/3 درصد) از سایر تیمارها بود. همچنین، کوپهپودهای مورد آزمون سطوح بالاتری از ایکوزاپنتانوئیک اسید EPA (C20:5n3) و DHA را نسبت به جیرههای مربوطه خود نشان دادند که با توجه به محتوای پایین اسیدهای چرب بلند زنجیره غیراشباعی در جیرهها، A.trajani احتمالاً قادر به تجمع یا تبدیل زیستی اسیدهای چرب ضروری میباشد. بر اساس این مطالعه، همچنین با توجه به سطح بالاتر نسبت اسیدهای چرب ضروری DHA/EPA در تغذیه کوپه پودا با میکرو جلبکهای خشکشده، پتانسیل استفاده از آنها در زمان کمبود یا نزول کشت میکرو جلبکهای زنده وجود دارد. |
|
واژههای کلیدی: کوپه پود، Acanthocyclops trajani، اسید چرب ضروری، میکرو جلبک خشک. |
|
متن کامل [PDF 238 kb]
(1731 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
شیلات دریافت: 1398/12/20 | پذیرش: 1398/12/20 | انتشار: 1398/12/20
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|