تولید فیلمهای زیستتخریبپذیر از ژلاتین استخراجشده از پوست فیلماهی پرورشی
(Huso huso) و بررسی مشخصات و ویژگیهای آنها
|
میلاد زعفرانی تبریزی، مهدی اجاق، علیرضا عالیشاهی، محسن کاظمی |
|
|
چکیده: (2100 مشاهده) |
در این تحقیق ژلاتین از پوست فیلماهی پرورشی در شرایط مختلف pH (3، 5، 7 و 9) استخراج و بهمنظور تولید فیلم مورداستفاده قرار گرفت. ارزیابی اثر pH بکار رفته در استخراج ژلاتین بر خواص فیلمها، آزمونهای فیزیکی، مکانیکی، نوری و طیفسنجی مادونقرمز و سنجش تغییرات گرمایی-وزنی فیلمهای مربوطه انجام شد. بر اساس نتایج در این تحقیق بالاترین میزان استحکام کششی در فیلمهای با pH برابر 7 و ازنظر کشسانی، بیشترین میزان در pH 5 مشاهده شد. حلالیت و تورم پذیری فیلمهای تولیدی به ترتیب در pH 7 و pH5 کمترین میزان را داشتند که بیانگر مقاومت نسبتاً بهتر آنها به آب در مقایسه با سایر فیلمها بود. ازنظر نفوذپذیری به بخارآب مناسبترین حالت در pH 7 مشاهده شد. خواص نوری و شفافیت فیلمها بهطورکلی اختلاف معنیداری با یکدیگر نشان ندادند. نتایج حاصل از طیفسنجی مادونقرمز نیز بیانگر این بود که فیلم تولیدشده در شرایط خنثی pH 7 نسبت به pH های بالاتر و پایینتر به دلیل فرآیندهای تخریبی کمتر محتوای مارپیچ سهگانه سبب بهبود خواص مکانیکی آنها در مقایسه با سایر فیلمها شده است. بهطورکلی میتوان عنوان کرد که از بین فیلمهای تولیدشده، فیلمهای حاصل از pH برابر 7 ازنظر خواص مکانیکی و پایداری در برابر آب نسبت به فیلمهای تهیهشده در سایر pH ها مناسبتر بودند. همچنین پایداری حرارت فیلمهای تولیدی در pH 7 نسبت به pH 5 بالاتر بود که این پدیده را میتوان به اثر تخریبی pH اسیدی استخراج نسبت داد. |
|
واژههای کلیدی: استخراج ژلاتین، فیلم خوراکی، پوست فیلماهی، ساختار مارپیچ سهگانه، پایداری حرارتی |
|
متن کامل [PDF 1001 kb]
(1910 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
شیلات دریافت: 1398/1/25 | پذیرش: 1398/1/25 | انتشار: 1398/1/25
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|