اثرات آرد هستهی دانهی انار ((Punica granatum بر فرا سنجههای رنگ ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss).
|
حسین عمادی، حسین نگارستان، مینا سادات حیدری |
|
|
چکیده: (2578 مشاهده) |
این تحقیق باهدف بررسی اثرات کاربرد آرد هستهی دانهی انار، بهعنوان یک مکمل غذایی در جیرهی غذایی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) و بهمنظور رشد بهتر و مطلوبتر فرا سنجههای رنگ، در مدت ۹۰ روز از آذرماه تا اسفندماه ۱۳۹۳ در مجموعهی آبزی اکسیر کوثر واقع در جنوب شرقی تهران انجام شد. جامعه آماری موردمطالعه شامل ۶۰۰ عدد بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزن ۷۴/۶ گرم (انحراف معیار 34/1) و میانگین طول چنگالی ۵۰/۵ (انحراف معیار 14/0) سانتیمتر، در ۵ گروه صفر، ۳، ۲، ۱ و ۴ تقسیمبندی شدند. هر گروه ۳ تکرار داشت. ۴ تیمار اصلی، به ترتیب حاوی ۳، ۲، ۱ و ۴ درصد آرد هستهی دانهی انار بودند.
نتایج آزمایشهای طیفسنجی رنگ نشاندهندهی افزایش فرا سنجهی روشنایی یا شفافیت (*l) با بیشترین مقدار ۶۰/۵۸ و افزایش فرا سنجه از قرمز تا سبز (*a) با بیشترین مقدار ۹۴/۲ در ماهیان تیمار ۱ بود. همچنین بیشترین میزان فرا سنجهی از آبی تا زرد (*b) با مقدار ۱۲/۱۰ و مربوط به ماهیان گروه شاهد گزارش شد. این نتایج نشان دادند که کاربرد آرد هستهی دانهی انار در بهبود رنگ گوشت ماهی قزلآلای رنگینکمان بهخصوص در سطح ۱ درصد، دارای تأثیر معنیدار بوده است (p< 0/05) که احتمالاً به دلیل حضور رنگدانههای مؤثر بهویژه آستاگزانتین، در آرد هستهی دانهی انار میباشد. لازم به ذکر است که این مقاله برگرفته از پایاننامهی کارشناسی ارشد میباشد. |
|
واژههای کلیدی: قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)، آرد هستهی دانهی انار، فرا سنجههای رنگ. |
|
متن کامل [PDF 549 kb]
(1749 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
شیلات دریافت: 1397/9/19 | پذیرش: 1397/9/19 | انتشار: 1397/9/19
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|