تأثیر سطوح مختلف مولتی آنزیم کمبو بر شاخصهای خونی و ایمنی بچه ماهیان سفید (Rutilus kutum)
|
کیمیا بازرگان پور، محمدرضا رحیمی بشر، عباسعلی زمینی |
|
|
چکیده: (4156 مشاهده) |
ماهی سفید (Rutilus kutum) مهمترین و اقتصادیترین ماهی استخوانی آبهای ایرانی دریای خزرمی باشد. بازماندگی و ارتقاء ایمنی آن همواره از مسائل مهم تکثیر و حفظ ذخایر اینگونه بوده است. مطالعه حاضر بهمنظور ارزیابی تأثیر مولتی آنزیم کمبو بر فاکتورهای خونی و ایمنی بچه ماهی سفید صورت گرفته است. این تحقیق بر پایهی طرح کاملاً تصادفی با 240 قطعه بچه ماهی سفید با متوسط وزن 11/0±2/83 گرم پایهریزی و اجرا شد. بدین منظور یک گروه شاهد بدون افزودن مولتی آنزیم و 3 گروه جیره غذا متفاوت ازلحاظ سطوح مختلف مولتی آنزیم (0، 1، 5/1، 2 گرم بر کیلوگرم مولتی آنزیم کمبو در هر کیلو غذا) با 3 تکرار مورداستفاده قرار گرفت. بچه ماهیان با تراکم 30 عدد در مترمکعب در شش مخزن فایبرگلاس رهاسازی و به مدت 8 هفته و روزانه به میزان 10 درصد وزن بدن تغذیه شدند. شاخصهای خونی شامل تعداد گلبولهای سفید، تعداد گلبول قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت و نوتروفیل و فاکتورهای ایمنی شامل: لیزوزیم، ایمنوگلوبولین M (IgM) وکمپلمان 50 (ACH50) در پایان دوره موردسنجش قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که با افزودن مولتی آنزیم کمبو این عوامل روند افزایشی داشته (05/0>P) اما برخی از اندیسهای خونی نظیر MCV, MCH, MCHC فاقد اختلاف معنیدار آماری در بین گروههای آزمایشی بودهاند. همچنین نتایج نشان دادند که افزودن مولتی آنزیم کمبو در سطح 5/1 گرم در کیلوگرم جیره، باعث بهبود شاخصهای خونی و ایمنی اختصاصی و غیراختصاصی در بچه ماهیان سفید شده است کمی تواند در تغذیه بچه ماهیان سفید مورداستفاده قرار گیرد. |
|
واژههای کلیدی: ماهی سفید (Rutilus kutum)، مولتی آنزیم کمبو، شاخصهای خونی، ایمنی. |
|
متن کامل [PDF 684 kb]
(2309 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
شیلات دریافت: 1396/11/3 | پذیرش: 1396/11/3 | انتشار: 1396/11/3
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|