[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
چاپ مقالات مربوط به کارهای تحقیقی دوسال اخیر (1398 یا 1397) در حداکثر در یک فصل 
..
IF

ضریب تاثیر  مجله زیست شناسی دریا در پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) در سال 1393 

 0.156 :(IF (ISC

http://jcr.isc.gov.ir/AvgImpactingJournals.aspx

..
ISC
این مجله در پایگاه استنادی علوم ایران و جهان اسلام(ISC) به آدرس زیر نمایه می شود:
..
SID
این مجله در پایگاه جهاد دانشگاهی به آدرس زیر نمایه می باشد:
..
نرم افزار ویراستار
جهت انجام اصلاحات املایی، نوشتاری و ویرایشی می توان از برنامه زیر استفاده نمود:
..
چاپ

ارسال تا نتیجه داوری مقاله 60 روز

..
:: دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1396 ) ::
جلد 9 شماره 3 صفحات 58-45 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات روش‌های مختلف پخت بر روی پروفایل ترکیب شیمیایی و اسیدهای چرب لابستر (Thenus orientalis)
آیه غلامزاده، لاله رومیانی، مهدی رییسی
دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز
چکیده:   (4041 مشاهده)
هدف از انجام این تحقیق بررسی تأثیر روش­های مختلف پخت (کبابی، سرخ­شده و بخارپز) بر ترکیبات شیمیایی و اسیدچرب لابستر Thenus orientalis بود. لطفا زمان بررسی(سال و فصل )، تعداد، محل تهیه لابسترها ضروری است ذکر شوند.  در فصل بهار سال 1395 ، 35 نمونه لابستر (Thenus orientalis) نر و ماده به طول 12 تا 15 سانتی­متر توسط تور گوش‌گیر صید شده و به همراه یخ به آزمایشگاه ارسال شدند. ترکیبات شیمیایی بدن با روش استاندارد و ترکیب اسید­های چرب نمونه­ها پس از استخراج و استری کردن چربی با دستگاه کروماتوگرافی گازی تعیین شد. غالب­ترین اسیدهای چرب اشباع (SFA) اسیدچرب پالمتیک و استئاریک بود و بالاترین میزان اسید چرب اشباع در روش سرخ شده 44/0± 76/34 درصد و پایین­ترین میزان اسید چرب اشباع در روش کبابی 89/0± 9/27 درصد اندازه­گیری شد. اولئیک اسید و پالمیتولئیک اسید در بین اسیدهای چرب تک­غیراشباع (MUFA) غالب بودند. بالاترین میزان اسید چرب MUFA در نمونه خام 42/0±28/33 درصد و پایین­ترین میزان در نمونه­های بخارپز 02/1±29/28 درصد اندازه­گیری شد. ایکوزاپنتانوئیک­اسید و دوکزاهگزانوئیک اسید بالاترین میزان اسیدهای چرب در گروه اسیدهای چرب چندغیراشباع (PUFA) بودند. بیشترین میزان اسیدهای چرب PUFA در دو روش­ بخارپز و کبابی به ترتیب 22/1± 62/41 درصد و 77/0± 17/41 درصد گزارش شد و در نمونه­های سرخ شده کمترین میزان 67/1 ± 6/32 درصد بود. بالاترین میزان رطوبت در نمونه­های بخارپز با 01/0±1/66 درصد و پایین­ترین میزان آن در نمونه­های سرخ­شده 1/0±5/53 درصد مشاهده شد. بالاترین میزان چربی در نمونه­های سرخ شده 10/0±49/16 درصد و پایین­ترین میزان آن در نمونه­های بخارپز 01/0±03/4 درصد اندازه­گیری شد. بالاترین میزان خاکستر در نمونه­های سرخ شده 0/00±39/2 درصد و پایین­ترین میزان آن در نمونه­های بخارپز 01/0±46/1 درصد مشاهده شد. بالاترین و پایین­ترین میزان پروتئین در نمونه­های کبابی و سرخ­شده به ترتیب 0/00±15/24 درصد و 01/0±64/20 درصد اندازه­گیری شد. اسیدهای چرب امگا 3 درصد بیشتری از اسیدهای چرب PUFA را به خود اختصاص دادند. با توجه به نتایج، نمونه­های کبابی و بخارپز نسبت به نمونه­های سرخ شده از لحاظ ارزش تغذیه­ای اسید چرب DHA، EPA و امگا 3 ارجحیت دارند.
واژه‌های کلیدی: لابستر خاردار، روش‌های پخت، ترکیبات شیمیایی، اسیدچرب.
متن کامل [PDF 791 kb]   (3233 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1396/9/26 | پذیرش: 1396/9/26 | انتشار: 1396/9/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effects of various cooking methods on fatty acid profiles and chemical composition of lobster (Thenus orientalis). 3 2017; 9 (3) :45-58
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-606-fa.html

غلامزاده آیه، رومیانی لاله، رییسی مهدی. اثرات روش‌های مختلف پخت بر روی پروفایل ترکیب شیمیایی و اسیدهای چرب لابستر (Thenus orientalis) . زیست شناسی دریا. 1396; 9 (3) :45-58

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-606-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا Journal of Marine Biology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 47 queries by YEKTAWEB 4710