[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
چاپ مقالات مربوط به کارهای تحقیقی دوسال اخیر (1398 یا 1397) در حداکثر در یک فصل 
..
IF

ضریب تاثیر  مجله زیست شناسی دریا در پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) در سال 1393 

 0.156 :(IF (ISC

http://jcr.isc.gov.ir/AvgImpactingJournals.aspx

..
ISC
این مجله در پایگاه استنادی علوم ایران و جهان اسلام(ISC) به آدرس زیر نمایه می شود:
..
SID
این مجله در پایگاه جهاد دانشگاهی به آدرس زیر نمایه می باشد:
..
نرم افزار ویراستار
جهت انجام اصلاحات املایی، نوشتاری و ویرایشی می توان از برنامه زیر استفاده نمود:
..
چاپ

ارسال تا نتیجه داوری مقاله 60 روز

..
:: دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1395 ) ::
جلد 8 شماره 2 صفحات 46-39 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ترکیب شیمیایی، اسید چرب، اسید امینه و رنگ‌دانه‌ها در پودر Arthrospira platensis
منصوره قائنی ، لاله رومیانی ، نسرین چوبکار
دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز
چکیده:   (5530 مشاهده)

در این تحقیق ریز جلبک اسپیرولینا Arthrospira platensis، در محیط گلخانه به‌طور انبوه در تانک‌های یک مترمکعب در شوری PPT 15، میانگین دمای 35 درجه سانتی‌گراد در محیط کشت جردن و با نور غیرمستقیم خورشید کشت داده شد زمانی که اسپیرولینا به حداکثر رشد رسید از محیط کشت توسط فیلتر کردن با مش­های مشخص برداشت شد و در شرایط آزمایشگاه با دمای 30 درجه سانتی‌گراد و توزیع در سطح ورقه‌های پلاستیکی، محصول خشک اسپیرولینا حاصل گردید. میزان ترکیب شیمیایی محصول خشک ازجمله پروتئین، چربی، رطوبت و خاکستر با روش‌های استاندارد اندازه‌گیری شد و پروفیل اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب آن با روش HPLC و GC به دست آمد. همچنین میزان رنگ‌دانه کلروفیل و آستاگزانتین به‌عنوان دو رنگ‌دانه مهم و کاربردی آن با روش اسپکتروفتومتری و HPLC اندازه‌گیری شد. میزان پروتئین و چربی پودر اسپیرولینا به ترتیب 93/50 و 1/0 درصد بود. اسیدآمینه تریپ توفان با 8/8 درصد و اسید چرب لینولنیک با 37/10 درصد به ترتیب غالب‌ترین اسیدآمینه و اسید چرب مشخص شد. در آنالیز رنگ‌دانه‌ها، میزان کلروفیل a 097/2 میکروگرم بر میلی‌لیتر و میزان آستاگزانتین آن 21/0 میلی‌گرم بر کیلوگرم به دست آمد.

 

واژه‌های کلیدی: اسپیرولینا، کشت نیمه انبوه، ترکیبات شیمیایی.
متن کامل [PDF 290 kb]   (4864 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1395/8/8 | پذیرش: 1395/8/8 | انتشار: 1395/8/8
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghaeni M, Roomiani L, Choobkar N. Evaluation of chemical composition, fatty acid and pigments in spirulina microalgae powder. 3 2016; 8 (2) :39-46
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-475-fa.html

قائنی منصوره، رومیانی لاله، چوبکار نسرین. بررسی ترکیب شیمیایی، اسید چرب، اسید امینه و رنگ‌دانه‌ها در پودر Arthrospira platensis. زیست شناسی دریا. 1395; 8 (2) :39-46

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-475-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا Journal of Marine Biology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 47 queries by YEKTAWEB 4710