در این تحقیق ریز جلبک اسپیرولینا Arthrospira platensis، در محیط گلخانه بهطور انبوه در تانکهای یک مترمکعب در شوری PPT15، میانگین دمای 35 درجه سانتیگراد در محیط کشت جردن و با نور غیرمستقیم خورشید کشت داده شد زمانی که اسپیرولینا به حداکثر رشد رسید از محیط کشت توسط فیلتر کردن با مشهای مشخص برداشت شد و در شرایط آزمایشگاه با دمای 30 درجه سانتیگراد و توزیع در سطح ورقههای پلاستیکی، محصول خشک اسپیرولینا حاصل گردید. میزان ترکیب شیمیایی محصول خشک ازجمله پروتئین، چربی، رطوبت و خاکستر با روشهای استاندارد اندازهگیری شد و پروفیل اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب آن با روش HPLC و GCبه دست آمد. همچنینمیزان رنگدانه کلروفیل و آستاگزانتین بهعنوان دو رنگدانه مهم و کاربردی آن با روش اسپکتروفتومتری و HPLCاندازهگیری شد. میزان پروتئین و چربی پودر اسپیرولینا به ترتیب 93/50 و 1/0 درصد بود. اسیدآمینه تریپ توفان با 8/8 درصد و اسید چرب لینولنیک با 37/10 درصد به ترتیب غالبترین اسیدآمینه و اسید چرب مشخص شد. در آنالیز رنگدانهها، میزان کلروفیل a 097/2 میکروگرم بر میلیلیتر و میزان آستاگزانتین آن 21/0 میلیگرم بر کیلوگرم به دست آمد.
Ghaeni M, Roomiani L, Choobkar N. Evaluation of chemical composition, fatty acid and pigments in spirulina microalgae powder. 3 2016; 8 (2) :39-46 URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-475-fa.html
قائنی منصوره، رومیانی لاله، چوبکار نسرین. بررسی ترکیب شیمیایی، اسید چرب، اسید امینه و رنگدانهها در پودر Arthrospira platensis. زیست شناسی دریا. 1395; 8 (2) :39-46