[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
چاپ مقالات مربوط به کارهای تحقیقی دوسال اخیر (1398 یا 1397) در حداکثر در یک فصل 
..
IF

ضریب تاثیر  مجله زیست شناسی دریا در پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) در سال 1393 

 0.156 :(IF (ISC

http://jcr.isc.gov.ir/AvgImpactingJournals.aspx

..
ISC
این مجله در پایگاه استنادی علوم ایران و جهان اسلام(ISC) به آدرس زیر نمایه می شود:
..
SID
این مجله در پایگاه جهاد دانشگاهی به آدرس زیر نمایه می باشد:
..
نرم افزار ویراستار
جهت انجام اصلاحات املایی، نوشتاری و ویرایشی می توان از برنامه زیر استفاده نمود:
..
چاپ

ارسال تا نتیجه داوری مقاله 60 روز

..
:: دوره 7، شماره 3 - ( پاییز 1394 ) ::
جلد 7 شماره 3 صفحات 91-83 برگشت به فهرست نسخه ها
استفاده از مدل های خطی و غیر خطی برای پیش بینی ترکیب اسید چرب عضله میگوی پرورشی
حسین اورجی ، مجید شایگان
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری
چکیده:   (4032 مشاهده)

در سال های اخیر مصرف آبزیان مخصوصاً میگو به علت دارا بودن مقادیر بالایی از اسیدهای چرب چند غیر اشباع بلند زنجیره امگا 3 و جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی افزایش پیدا کرده است. در صنعت پرورش میگو روغن ماهی به علت مقادیر بالای اسیدهای چرب ایکوزا پنتانوئیک و دوکوزاهگزانوئیک از بهترین منابع چربی در جیره غذایی میگو می باشد، اما به علت کمبود ذخایر و قیمت بالا استفاده از آن در سال های آینده چندان مقرون به صرفه نمی باشد. یکی از بهترین راهکارها جایگزینی روغن ماهی با روغن های گیاهی در جیره غذایی میگو می باشد. با توجه به تفاوت ترکیب اسید چرب روغن های گیاهی با روغن ماهی، حفظ تعادل ترکیب اسید چرب در جیره غذایی میگوی پرورشی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد، بنابراین در این جایگزینی در اختیار داشتن مدلی جهت پیش بینی ترکیب اسیدهای چرب عضله میگو تنها با آگاهی از ترکیب اسیدهای چرب جیره ضروری به نظر می رسد. در این مطالعه مقادیر اسید ایکوزا پنتانوئیک، اسید دوکوزاهگزانوئیک، اسید لینولنیک، اسید لینولئیک و اسید اولئیک موجود در جیره غذایی و عضله میگوی پرورشی تغذیه کرده از این جیره ها، از 13 مطالعه استخراج شده و در سال 1390 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. معادلات رگرسیونی بدست آمده نشان دهنده این است که بیشترین ضریب همبستگی در اسید لینولنیک (86/0) و ایکوزا پنتانوئیک اسید (83/0) مشاهده شد (P<0/001) و این مقدار در اسیدهای چرب دوکوزاهگزانوئیک، اولئیک و لینولئیک به ترتیب 70/0، 63/0 و 41/0 بوده است (P<0/001).

واژه‌های کلیدی: میگوی پرورشی، اسید چرب، جیره غذایی، معادلات رگرسیونی
متن کامل [PDF 684 kb]   (4277 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1394/12/3 | پذیرش: 1394/12/3 | انتشار: 1394/12/3
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ouraji H, Shigan M. The Use of linear and nonlinear models to predict the muscle fatty acid composition of cultured shrimp. 3 2015; 7 (3) :83-91
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-396-fa.html

اورجی حسین، شایگان مجید. استفاده از مدل های خطی و غیر خطی برای پیش بینی ترکیب اسید چرب عضله میگوی پرورشی. زیست شناسی دریا. 1394; 7 (3) :83-91

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-396-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 3 - ( پاییز 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا Journal of Marine Biology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 47 queries by YEKTAWEB 4710