[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
چاپ مقالات مربوط به کارهای تحقیقی دوسال اخیر (1398 یا 1397) در حداکثر در یک فصل 
..
IF

ضریب تاثیر  مجله زیست شناسی دریا در پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) در سال 1393 

 0.156 :(IF (ISC

http://jcr.isc.gov.ir/AvgImpactingJournals.aspx

..
ISC
این مجله در پایگاه استنادی علوم ایران و جهان اسلام(ISC) به آدرس زیر نمایه می شود:
..
SID
این مجله در پایگاه جهاد دانشگاهی به آدرس زیر نمایه می باشد:
..
نرم افزار ویراستار
جهت انجام اصلاحات املایی، نوشتاری و ویرایشی می توان از برنامه زیر استفاده نمود:
..
چاپ

ارسال تا نتیجه داوری مقاله 60 روز

..
:: دوره 6، شماره 1 - ( بهار 1393 ) ::
جلد 6 شماره 1 صفحات 28-23 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه تأثیر اسانس برخی گیاهان بر ایمنی غیراختصاصی ماهی استرلیاد (Acipenserruthenus)
مهدی رئیسی ، محمد فخریان ، محسن جعفریان ، حسین ورشوئی
چکیده:   (5977 مشاهده)
مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر اسانس گیاهان پونه کوهی (Menthalongifolia)، مرزه معمولی (Saturejahortensis) و آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر برخی شاخص‌های ایمنی غیر اختصاصی ماهی استرلیاد (Acipenserruthenus)صورت پذیرفت. اسانس گیاهان به-میزان یک درصد به غذای روزانه ماهیان به‌مدت یک ماه اضافه شد و در پایان دوره شاخص‌های ایمنی سلولی و همورال ماهیان مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بررسی نشان داد که درصد نوتروفیل‌ها در گروه-های آزمون نسبت به گروه شاهد به‌خصوص در مورد آویشن شیرازی و مرزه معمولی افزایش معنی داری داشته است (05/0>P)، اگرچه تفاوت معنی‌داری بین تعداد کلی گلبول‏های سفید در گروه‌های مختلف مشاهده نشد. تعداد جرم فاگوسیته شده و درصد فاگوسیتوز نیز در گروه‌‌های دریافت کننده اسانس بیش‏تر از گروه شاهد بود (05/0>P). نتایج همچنین حاکی از افزایش میزان لیزوزیم در هر سه گروه دریافت کننده اسانس بود که بین گروه شاهد و گروه‌ دریافت کننده گیاه مرزه اختلاف معنی‌داری وجود داشت (05/0>P). بطورکلی نتایج حاکی از ارتقاء برخی شاخص‌های ایمنی سلولی و همورال در ماهی استرلیاد متعاقب استفاده از اسانس گیاهان مورد اشاره می‌باشد، لذا استفاده از اسانس‌های مورد بررسی بخصوص مرزه و آویشن جهت ارتقاء ایمنی این گونه ماهی توصیه می‌شود
واژه‌های کلیدی: ماهی استرلیاد، سیستم ایمنی، گیاهان دارویی، Acipenserruthenus.
متن کامل [PDF 234 kb]   (2828 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1393/11/29 | پذیرش: 1393/11/29 | انتشار: 1393/11/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Raissy M, Fakhrian M, Jafarian M, Varshoei H. Study onthe effect of some medicinal plants essential oils on non-specific immune system of sterlet (Acipenserruthenus). 3 2014; 6 (1) :23-28
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-272-fa.html

رئیسی مهدی، فخریان محمد، جعفریان محسن، ورشوئی حسین. مطالعه تأثیر اسانس برخی گیاهان بر ایمنی غیراختصاصی ماهی استرلیاد (Acipenserruthenus). زیست شناسی دریا. 1393; 6 (1) :23-28

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-272-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 1 - ( بهار 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا Journal of Marine Biology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 49 queries by YEKTAWEB 4710