این تحقیق در سال 1392به منظور تعیین میزان پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر، خاکستر و رطوبت در ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus)، کفشک زبان گاوی (Cynoglossus arel) وهامور معمولی (Epinephelus coioides)خلیجفارسانجام شد. از هرگونه ماهی15 نمونه از بندر هندیجان تهیه شد. ترکیبات تقریبی در عضله پشتی ماهیان آنالیز و چربی و پروتئین با روش-های سوکسله و کجلدال سنجش شدند. تجزیه و تحلیل دادهها به کمک نرمافزار SPSS17 و آنالیز واریانس یکطرفه (ANOVA) و آزمون دانکن (Duncan test) انجام شد که وجود یا عدم وجود اختلاف معنیدار در سطح 95 درصد (05/0P=) تعیین گردید. در این تحقیق بین میزان پروتئین و کربو-هیدرات عضله سه گونه ماهی ماهی هامور معمولی، شانک زرد باله و کفشک زبان گاوی اختلاف معنیداری مشاهده شد (05/0P<)، اما میزان چربی و خاکستر اختلاف معنیداری نداشت (05/0P>). همچنین میزان رطوبت در عضله دو گونه شانک زرد باله و کفشک زبان گاوی اختلاف معنیداری نداشت (05/0P>).میزان فیبر در عضله سه گونه ماهی صفر بدست آمد. مقایسه ترکیباتتقریبی در عضله سه گونه مورد مطالعه نشان داد که بالاترین میزان پروتئین (26/0±16/20 درصد) و چربی (4/0±46/3 درصد) در عضله ماهی کفشک زبان گاوی بود. همچنین بالاترین میزان رطوبت (43/0±7/76 درصد) و کربوهیدرات (75/0±05/2 درصد) در عضله ماهی هامور معمولیمحاسبه شد.
l Askary Sary A, Velayatzadeh M, Karimi Sary V. Determinationand comparison of muscle chemical compositionsin three species fish of Acanthopagruslatus, Cynoglossusarel and Epinephelus coioides from the Persian Gulf. 3 2014; 5 (4) :65-72 URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-256-fa.html