این مطالعه جهت تعیین اثر آستاگزانتین طبیعی از جلبک Haematococus pluvialisبرروی شاخصهای رشد و ترکیب شیمیایی لاشه و کبد فیل ماهی جوان انجام شد. ماهیان تحت آزمایش با جیرههای غذایی حاوی 0، 50، 100 و 200 میلی گرم در لیتر ماده موثره آستاگزانتین از جلبک H. pluvialisبه مدت 80 روز تغذیه شدند. 180 بچه ماهی با میانگین وزنی 35 گرم در12 ونیرو باحجم متوسط600 لیتردر 4 گروه و هر گروه با 3 تکرار تقسیم بندی شدند.در پایان دوره آزمایش شاخصهای رشد مثل درصد افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی،ضریب رشد ویژه، نسبت بازده پروتئین، شاخص وضعیت، بازماندگی، ترکیب شیمیایی لاشه وکبد تعیین گردید. شاخصهای رشد مثل درصد افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی،ضریب رشد ویژه، نسبت بازده پروتئین، شاخص وضعیت تفاوتهای معنیداری بین تیمار شاهد و تیماهای آزمایشی دیده نشد در حالیکه درصد بازماندگی تیمار 100 و 200 قسمت در میلیون با دیگر گروهها اختلاف معنیداری را در سطح 05/0P< نشان داد. در ترکیب شیمیایی لاشه، درصد رطوبت، خاکستر، چربی و پروتئین در سطح 05/0P<تفاوت معنیداری را نشان نداد. در ترکیب شیمیایی کبد درصد رطوبت و پروتئین در تیمارهای 50، 100و 200میلیگرم در لیتر نسبتبه تیمار شاهد تفاوت معنیداری را نشان داده است.میزان چربی در تیمار شاهد نسبتبه تیمارهای 50، 100و 200میلیگرم در لیتر تفاوت معنیداری را نشان داده است.نتایج نشان می دهد آستاگزانتین طبیعی حاصل از H. pluvialisیک ماده آنتی اکسیدانی قوی است که با اضافه نمودن این مکمل غذایی به جیره غذایی این ماهی سبب افزایش میزان بازماندگی و کاهش میزان چربی کبد شد.
Faghani T, Soltani M, Shamsae M, Matinfar A. The effect of dietary natural Astaxanthin(Haematococcus pluvialis) on the growthparameters, carcases and liver chemical composition injuvenile beluga (Huso husoLinnaeus, 1758). 3 2013; 5 (3) :69-78 URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-248-fa.html