در این تحقیق تاثیر استفاده از رنگدانه های موجود در مواد گیاهی همچون فلفل دلمه قرمز (Capsicumannuum) ، گوجه (Solanumlycopersicum) و هویج (Daucuscarota) که دارای بتاکاروتن طبیعی بوده و رنگدانه مصنوعی آستاگزانتین بر روی ماهی اسکار سفید (Astronotusocellatussp., Agassiz,1831) مورد مطالعه قرار گرفت. ماهیان با مواد غذایی حاوی ترکیبات فوق به مدت 60 روز تغذیه شدند. میزان کارتنوئید موجود در ماهیان توسط آزمایشات طیف سنجی مورد بررسی قرار گرفت. در پایان آزمایش تیمارهای تغذیه شده با غذای حاوی رنگدانه شیمیایی آستاگزانتین درصد بیشتر تجمع رنگدانه در بافت خود را نشان داده ولی تیمارهای تغذیه شده با غذای حاوی رنگدانه طبیعی نیز تجمع رنگدانه در پوستشان دیده شده که دارای مقادیر کمتری بود.
Ghiasvand Z, Shapouri M. The effect of synthetic and natural pigments on the colour of the Albino Oscar (Astronotus ocellatus sp., Agassiz, 1831). 3 2009; 1 (3) :78-85 URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-102-fa.html
غیاثوند زهرا، شاپوری مریم. تاثیر رنگدانه های طبیعی و مصنوعی و مقایسه اثر آنها بر ماهی اسکار سفید (.Astronotus ocellatus sp). زیست شناسی دریا. 1388; 1 (3) :78-85