دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1396 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 32-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effects of dietary green tea extract on growth, body composition and antioxidant defence in sturgeon hybrid (Huso huso ♂ × Acipenser ruthenus ♀). 3 2017; 9 (3) :23-32
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-604-fa.html
حسن پور سلیمان، سلاطی امیر پرویز، فلاحتکار بهرام، محمدی آذرم حمید. اثرات تغذیه با سطوح مختلف عصاره چای سبز بر رشد، ترکیب لاشه و دفاع آنتی‌اکسیدانی در تاسماهی هیبرید (Huso huso ♂ × Acipenser ruthenus ♀) جوان. زیست شناسی دریا. 1396; 9 (3) :23-32

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-604-fa.html


دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر
چکیده:   (4190 مشاهده)
عصاره­های گیاهی در حال حاضر به عنوان یک مکمل غذایی برای ارتقا رشد در مدیریت سیستم­های متراکم استفاده می­شوند. چای سبز نیز یکی از گیاهان دارویی است که خواص آنتی­اکسیدانی و محرک ایمنی آن در آبزی­پروری مورد توجه می­باشد. در مطالعه­ی حاضر، اثرات تغذیه­ی تاسماهی هیبرید (Huso huso ♂ × Acipenser ruthenus ) جوان با جیره حاوی سطوح مختلف عصاره چای سبز، بر شاخص­‏های رشد، ترکیب لاشه و سیستم دفاع آنتی‌اکسیدانی مورد بررسی قرار گرفت. جهت انجام این آزمایش 3 ترکیب رژیم غذایی مختلف شامل گروه شاهد، گروه GTE1 (500 میلی‌گرم در کیلوگرم) و گروه GTE2 (100 میلی‌گرم در کیلوگرم) طراحی گردید. 90 قطعه تاسماهی هیبرید با میانگین وزن اولیه 7/0 ± 6/212 گرم، پس از 2 هفته سازگاری با جیره غذایی طراحی شده و شرایط آزمایشی، به صورت تصادفی در 27 مخزن فایبرگلاس با ابعاد 2 مترمکعب (حجم آبگیری 700 لیتر)، ذخیره­سازی شدند. غذادهی سه بار در روز (ساعات 8، 14 و 20) تا حد سیری در طول دوره انجام گردید. پس از 6 هفته، تغذیه با جیره­های فوق‌الذکر، نمونه‌برداری انجام شد. نتایج نشان داد که عصاره چای سبز توانست شاخص­های رشد را در تاسماهی هیبرید بهبود بخشیده و سبب تأثیر مثبت بر ترکیب لاشه شود. همچنین کاهش معنی­دار فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدانی و کاهش مالون­دی­آلدهید سرم، نشان دهنده تأثیر این داروی گیاهی به عنوان یک آنتی­اکسیدان قوی در جیره غذایی این ماهی بوده است. از این رو استفاده از عصاره چای سبز در جیره غذایی تاسماهی هیبرید به عنوان بهبود دهنده­ی رشد و همچنین تقویت‌کننده دفاع آنتی‌اکسیدانی توصیه می­گردد.
متن کامل [PDF 867 kb]   (2988 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1396/9/26 | پذیرش: 1396/9/26 | انتشار: 1396/9/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb