دوره 7، شماره 3 - ( پاییز 1394 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 44-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Diet of three Sea star (Echinodermata: Asteroidea) from Chabahar coastal area. 3 2015; 7 (3) :33-44
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-390-fa.html
عطاران فریمان گیلان، پناهلو نسرین. بررسی رژیم غذایی سه گونه ستاره‌ی دریایی (Echinodermata: Asteroidea) در سواحل چابهار. زیست شناسی دریا. 1394; 7 (3) :33-44

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-390-fa.html


دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار
چکیده:   (4593 مشاهده)

در این مطالعه رژیم غذایی سه گونه ستاره دریایی متداول در سواحل چابهار Asteropecten polyacanthus phragmorus، Asteropecten indicus و Asterina burtani بررسی شد. نمونه­برداری از ستاره­های دریایی به مدت ۶ ماه (مهر تا اسفند ۱۳۹۳) از منطقه بین جزرومدی ساحل شنی ـ ماسه­ای تیس (شرق بندر چابهار) و از عمق ۱۰ متری منطقه زمین (غرب بندر چابهار) انجام شد. محتویات معده ۲۵-۱۵ فرد از A. indicus و A. polyacanthus phragmorus و ۵۳ فرد از گونه A. burtani بررسی شد. از گونه A. indicus ۹۰ نمونه شکار و از گونه A. polyacanthus phragmorus ۴۴ نمونه شکار مشاهده شد. این شکارها در A. indicus شامل ۱۶ گونه و در A. polyacanthus phragmorus شامل ۱۰ گونه ­بودند. در A. indicus نرم­تنان (۷/۹۶ درصد) و در گونه A. Polyacanthus phragmorus ۷/۹۷ درصد شکار غالب را نرم‌تنان تشکیل داده، درحالی‌که در گونه اول سخت­پوستان ۳/۳ درصد و در گونه دوم کمتر از ۳ درصد کل شکار را سخت­پوستان تشکیل ­دادند. طی مشاهدات میدانی از ۵۳ نمونه ستاره دریایی A. burtani موردبررسی، ۵۰ فرد (تقریباً ۳/۹۴ درصد) کاردیاک معده خود را برگردانده و در حال تغذیه بودند. تغذیه ۹۲ درصد این‌گونه از روی موجودات میکروسکوپی قرارگرفته بر روی سطوح صخره­ای بود که ۴۲ درصد آن مربوط به اسفنج­ها و درصد باقی­مانده از اسیدین و خرگوش دریایی با نسبت­های مشابه انجام‌شده بود. با توجه به نتایج کلی این بررسی گونه­های A. indicus و A. polyacanthus phragmorus به‌عنوان گونه کلیدی برای کنترل جمعیت گونه­های شکم پا و دوکفه­ای می­باشند که تأثیر سودمندی در کنترل جمعیتی نرم­تنان سایز کوچک دارد. همچنین می­توان انتظار داشت که گونه­ A. burtani با تغذیه از روی شکاری که فراوانی بیش­تری را دارد، نقش بسیار مهمی را در پایداری شبکه­ی غذایی می­گذارد.

متن کامل [PDF 703 kb]   (5095 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1394/12/1 | پذیرش: 1394/12/1 | انتشار: 1394/12/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb