دوره 5، شماره 4 - ( زمستان 1392 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 54-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jalilpour J, Shenavar Masouleh A, Alizadeh M, Maasoumzadeh M, Bazari Moghadam S, Mehrabi M. Bacterial flora in farmed Husohusobefore and after releasing tocages located in theCaspian Sea. 3 2014; 5 (4) :45-54
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-254-fa.html
جلیل‏پور جلیل، شناور ماسوله علی‏رضا، علی‏زاده مهدی، معصوم‏زاده مهدی، بازاری مقدم سهیل، مهرابی محمدرضا. بررسی فلور باکتریایی فیل ماهیان پرورشی (Huso huso)قبل و پس از رهاسازی در قفس دریای خزر. زیست شناسی دریا. 1392; 5 (4) :45-54

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-254-fa.html


چکیده:   (4661 مشاهده)
با توجه به اهمیت پرورش ماهیان خاویاری در راستای تولید گوشت و خاویار بررسی وضعیت بهداشتی و شناسایی انواع عوامل بیماری‏زا و به خصوص عوامل باکتریایی در محیط‌های مختلف پرورشی به منظور کسب اطلاعات ازوضعیت موجودو اتخاذ بهترین روش‌های پیشگیری و درمان ضروری می‏باشد.در این مطالعه،عوامل باکتریایی آب پرورشی،پوستو آبششفیلماهیان پرورشیقبل از انتقالدر مرکز بازسازی ذخایر شادروان دکتر یوسف‏پور با میانگین وزنی 5/27±40/103 گرمو پس از انتقال به قفس در دریا از خرداد تا دی ماه سال 1390 تعیین گردید. در آزمایشگاه پساز انجام عملیات شستشوی سطحی با سرم فیزیولوژی در شرایط استریل، 1 سانتی‏متر مربع از پوست و 1 گرم از آبشش بچه‏ماهیان نمونه‌برداری گردید. جهت شمارش بر اساس واحد تشکیل کلونی CFU(تعداد کلنی در واحد)اقدام به تهیه محلول هموژن و تهیه رقت‌هاگردید. کشت اولیه بر روی محیط کشت باکتریاییTSA انجام شد. به منظور خالص‌سازی و شناساییباکتری‌ها علاوه بر استفاده از روش‌های شناسایی استاندارد باکتری‌ها از کیت تشخیصیapi 20E استفاده شد. بر اساس نتایج میزان لگاریتم شمارش باکتریایی آب پرورشی (آب شیرین رودخانه) قبل از انتقال ماهیان به قفس در حوضچه‌های بتنی84/5 -80/5 در میلی‌لیتر، آبشش ماهیان 41/3- 28/3 در گرم و دامنه شمارش باکتریایی پوست58/5- 36/5 در سانتی‌متر مربع بوده است. دامنه لگاریتم شمارش باکتریایی آب پرورشی در محیط دریا 92/5 – 97/3 در میلی‌لیتر، پوست 41/5 – 74/3 درسانتی‌متر مربع و آبشش40/3–01/2 در گرم تعیین گردید. ایزوله‌های جداسازی شده از ماهی و آب پرورشی قبل و بعد از رهاسازی شامل Enterobacteriaceae، Aeromonas sp.، Pseodomonas sp.، Acinetobacterspp.،Staphylococcus، Halomunas sp. وShewanella sp.بودند.هدف از این بررسی شناسایی عوامل هاموژنباکتریایی و نیز بررسی میزان تاثیر احتمالی آن‏ها در بروز بیماری و تلفاتپرورش ماهیان خاویاری در قفس بوده است.
متن کامل [PDF 341 kb]   (2165 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1393/10/24 | پذیرش: 1393/10/24 | انتشار: 1393/10/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb