دوره 13، شماره 3 - ( پاییز 1400 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 75-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseinpour Azad N, Naseri M H. The effect of lipid extraction methods on the fatty acid composition in Nannochloropsis oculata. 3 2021; 13 (3) :65-75
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-959-fa.html
حسین پور آزاد نورالدین، ناصری محمدحسین. اثر روش‌های مختلف استخراج لیپید از ریز جلبک نانوکلروپسیس (Nannochloropsis oculata) بر محتویات اسیدهای چرب. زیست شناسی دریا. 1400; 13 (3) :65-75

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-959-fa.html


چکیده:   (897 مشاهده)
در میان ارگانیسم­های آبزی، ریز جلبک‌ها اساس زنجیره غذایی را در اکوسیستم­های آبی تشکیل می­دهند. سویه­های ریز جلبک نانوکلروپسیس از منابع موردعلاقه روغن و اسیدهای چرب در صنایع مختلف هستند. طی زمستان (سال 1399)، تأثیر چهار روش ترکیبی مختلف رسوب‌دهی ریز جلبک از محیط کشت سوسپانسیونی و روش استخراج لیپید، ازجمله رسوب­دهی با محلول کلرید آهن (III) و استخراج به روش گرم با دستگاه سوکسله در حلال ترکیبی کلروفرم- متانول (2:1) (B) و همچنین استخراج با حلال مشابه در شرایط سرد (A)، رسوب­دهی با سانتریفیوژ به مدت 2 دقیقه با سرعت rpm8000 و استخراج لیپید با روش سوکسله و حلال کلروفرم- متانول (2:1) (D) و استخراج با حلال مشابه در شرایط سرد (C)، بر محتویات اسیدهای چرب ریز جلبک نانوکلروپسیس (Nannochloropsis oculata) موردبررسی قرار گرفت. آنالیز با دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) تعداد 11 اسید چرب قابل‌شناسایی را تفکیک نمود که 7 نوع از آن اسید چرب اشباع و 4 نوع ازجمله اسیدهای چرب غیراشباع بودند. بیشترین مقدار لیپید (01/73 درصد) و اسیدهای چرب اشباع  (61/32 درصد) به‌دست‌آمده مربوط به روش استفاده از رسوب‌دهی با کلرید آهن (III) به غلظت 3/0 مولار و استخراج با روش سوکسله و حلال کلروفرم- متانول (B)، و مناسب­ترین روش جهت تفکیک اسیدهای چرب غیراشباع (63/29 درصد) مربوط به رسوب­دهی با سانتریفیوژ به مدت 2 دقیقه با سرعت rpm8000 و استخراج لیپید با روش سوکسله و حلال کلروفرم- متانول (2:1) (D) بود. هرچند ضرورت دارد تحقیقات بیشتری انجام شود، اما با توجه به نتایج حاصل در این تحقیق، به‌کارگیری روش­های بهینه‌شده در صنایع کشت و تبدیلی ریز جلبک‌ها، امکان افزایش بهره­وری در تولید روغن و اسیدهای چرب را فراهم خواهد نمود.
متن کامل [PDF 653 kb]   (1665 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1401/10/25 | پذیرش: 1400/6/10 | انتشار: 1400/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb