دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1389 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 46-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alishahi M. Effects of different levels of Aloe vera crude extract on the growth rate and resistance against Aeromonas hydrophila infection in Amphilophus labiatus. 3 2011; 2 (4) :41-46
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-93-fa.html
علیشاهی مجتبی. بررسی اثر سطوح مختلف عصاره خام گیاه آلوئه ورا بر شاخص های رشد و میزان مقاومت در برابر عفونت با باکتری آئروموناس هیدروفیلا در ماهی سیکلید (Amphiophus labiatus). زیست شناسی دریا. 1389; 2 (4) :41-46

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-93-fa.html


دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده:   (5643 مشاهده)
در این تحقیق اثر تجویز خوراکی عصاره خام گیاه آلوئه ورا در ماهی شیطان قرمز (Red devil) با نام علمی labiatus Amphilophus مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور سه غلظت 1/0، 5/0 و 1 درصد عصاره خام گیاه آلوئه ورا (در سه تکرار) با خوراک بیومار مخصوص ماهیان گوشتخوار مخلوط شده و ماهی‌ها به مدت 60 روز با این خوراک تغذیه گردیدند. تیمار کنترل با خوراک فاقد عصاره آلوئه ورا تغذیه شد. در انتهای دوره، فاکتورهای رشد مقایسه و تلفات طول دوره نیز بین تیمارها بررسی گردید. تیمارها در انتهای دوره با باکتری زنده آئروموناس هیدروفیلا چالش داده شدند و تلفات بعد از چالش بین تیمارها مقایسه گردید. نتایج مشخص کرد که تجویز میزان 5/0 و 1 درصد عصاره خام آلوئه ورا باعث افزایش معنی دار در درصد افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی و نرخ رشد ویژه می گردد (P<0.05). ولی خوراک حاوی 1/0 درصد عصاره آلوئه ورا تفاوت معنی داری در فاکتورهای رشد مورد بررسی ایجاد ننمود. تلفات بعد از چالش با باکتری آئروموناس هیدروفیلا نیز در تیمارهای 5/0 و 1 درصد عصاره آلوئه ورا کاهش معنی داری نسبت تیمار شاهد نشان داد ولی در تیمار 1/0 درصد تفاوت معنی داری مشاهده نگردید (P>0.05). بطور کلی می توان گفت مناسب ترین غلظت آلوئه ورا در خوراک برای تحریک رشد و افزایش مقاومت در برابر عفونت های باکتریایی، 5/0 درصد می باشد.
متن کامل [PDF 436 kb]   (2100 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/11/11 | پذیرش: 1392/11/11 | انتشار: 1392/11/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb