دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1400 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dra A, Akhondzadeh Basti A, Tamadoni Jahromi S, Mahasti shotorbani P, Jabar Zadeh shiadeh M. Investigating of the range of changes in the amount of histamine measured in Persian Gulf Anchovy fish in two methods of drying (industrial and traditional methods). 3 2022; 13 (1)
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-909-fa.html
درا امین، آخوندزاده بستی افشین، مهستی شتر بانی پیمان، تمدنی جهرمی سعید، جبار زاده شیاده مهدی. بررسی میزان تغییرات میزان هیستامین اندازه‌گیری شده در موتو ماهیان خلیج‌فارس در دو روش خشک‌کردن این منابع به روش‌های صنعتی و سنتی. زیست شناسی دریا. 1400; 13 (1)

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-909-fa.html


پژوهشکده اکولوژی خلیج‌فارس و دریای عمان، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایران.
چکیده:   (1263 مشاهده)
این مطالعه به‌منظور بررسی دامنه تغییرات میزان هیستامین اندازه‌گیری شده در موتو ماهیان خلیج‌فارس در دو روش خشک‌کردن این منابع به روش‌های صنعتی و سنتی و تأثیر روش‌های مختلف بر میزان فلور باکتریایی با توجه به فصول مختلف و زمان انجام آزمایش مورد مقایسه قرار گرفت. نمونه‌برداری در سه فصل پاییز، زمستان و بهار 1399- 1398 از مناطق غالب صید گونه‌های مختلف موتو معمولی در منطقه خلیج‌فارس انجام گرفت. جهت تعیین مقدار هیستامین به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا HPLC و تعیین مقدار هیستامین در نمونه، از محاسبه میزان آلودگی نمونه مجهول با استفاده از منحنی کالیبراسیون و با احتساب ضریب رقت و با استفاده از روش استاندارد موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، استاندارد ملی ایران، شماره 9594 انجام شد. نتایج نشان دادند که اگرچه دامنه تغییرات میزان هیستامین اندازه‌گیری شده در دو روش صنعتی و سنتی بسیار به هم نزدیک بوده است ولی مقایسه روند تغییرات مربوط به میانگین‌ها نشان می‌دهد که سطح میزان هیستامین اندازه‌گیری شده در روش سنتی به‌مراتب بیشتر از روش صنعتی بوده است به­طوری­که مقایسه مربوط به میانگین‌ها با استفاده از آزمون کولموگروف نشان داد که مابین این دو روش ازنظر میزان هیستامین اندازه‌گیری شده اختلاف معنی‌داری وجود داشته است (05/0P<). نتایج حاکی از این است که صرف‌نظر از اثرات تیمار زمان در هریک از روش‌های خشک شدن ماهی، مابین فصول موردمطالعه ازنظر میزان هیستامین اندازه‌گیری شده اختلاف معنی‌داری وجود ندارد (05/0P>). با توجه به بررسی‌های انجام‌شده نسبت فراوانی باکتری‌ها در فصول مختلف نسبت به زمان روند افزایشی داشته است که می‌تواند به دلیل این امر باشد که در طول فرایند نگهداری ماهی، باکتری‌های سرمادوست به‌عنوان باکتری‌های غالب فعالیت داشته‌اند. همچنین با توجه به نتایج مقایسه شده با دیگر موارد گزارش‌شده می‌توان نتیجه گرفت که غلظت هیستامین قابل‌اندازه‌گیری در فرآورده‌های ماهیان ممکن است با توجه به‌سرعت تولید هیستامین روش مورداستفاده فصل و میزان تجزیه آن‌ها در حین آماده‌سازی و خشک‌کردن متغیر باشد.
متن کامل [PDF 996 kb]   (1715 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1400/6/9 | پذیرش: 1400/11/10 | انتشار: 1400/11/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb