دوره 13، شماره 2 - ( تابستان 1400 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pourmozaffar S, Nahavandi R, Sadeghi A, Ahmadi M, Jahanbakhshi A, Tamadoni Jahromi S, et al . The effect of Zataria multiflora extract on growth performance and liver enzyme activities in Caspian Roach (Rutilus rutilus caspicus). 3 2021; 13 (2) :1-8
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-905-fa.html
پورمظفر سجاد، نهاوندی رضا، صادقی علی، احمدی محدثه، جهانبخشی عبدالرضا، تمدنی جهرمی سعید، و همکاران.. اثر عصاره گیاه آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر فعالیت آنزیم‌های کبدی و شاخص‌های رشد در ماهی کلمه (Rutilus rutilus caspicus). زیست شناسی دریا. 1400; 13 (2) :1-8

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-905-fa.html


چکیده:   (1649 مشاهده)
گیاه آویشن شیرازی (Zataria multiflora) یکی از گیاهانی است که جنبه‌های دارویی مؤثری برای آن قائل شده‌اند. هدف از این مطالعه، تعیین اثر عصاره گیاه آویشن شیرازی بر عملکرد رشد و فعالیت‌ آنزیم‌های سرم خون در ماهی کلمه (Rutilus rutilus caspicus) به مدت 60 روز بود. تعداد 240 ماهی با میانگین وزنی 20/1 ± 25/30 گرم در یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار آزمایشی و 3 تکرار (با تعداد 20 قطعه در هر تکرار) در سال 1398 مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمار شاهد (بدون عصاره گیاه) و تیمارهای آزمایشی 2، 3 و 4 به ترتیب دارای 25/0، 5/0 و 75/0 گرم عصاره گیاه آویشن شیرازی به ازای هر کیلوگرم جیره بودند. در پایان آزمایش، مشخص شد که بیشترین وزن انتهایی، افزایش وزن بدن و نرخ رشد ویژه در تیمار 4 با 75/0 گرم عصاره گیاه آویشن شیرازی در کیلوگرم جیره غذایی دیده شد که با تیمار شاهد اختلاف معنی‌داری داشت. هم­چنین بیشترین میزان ضریب تبدیل غذایی در تیمار شاهد و کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی در تیمار 4 با 75/0 گرم عصاره گیاه آویشن شیرازی در کیلوگرم جیره غذایی مشاهده شد. میزان آنزیم‌های آلکالین فسفاتاز، آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز و لاکتات دهیدروژناز در تیمارهای حاوی عصاره گیاه آویشن شیرازی نسبت به تیمار شاهد کمتر بود و اختلاف معنی‌داری بین میزان این آنزیم‌ها بین تیمارها مشاهده شد (05/0 >P). کمترین میزان آنزیم‌های سرم مورد آزمایش در تیمار 4 که دارای 75/0 گرم عصاره گیاه آویشن شیرازی در کیلوگرم جیره غذایی مشاهده شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که رژیم غذایی حاوی عصاره گیاه آویشن موجب بهبود عملکرد رشد و کاهش آنزیم های کبدی در ماهی کلمه می­شود.
متن کامل [PDF 382 kb]   (1799 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1400/6/7 | پذیرش: 1400/2/10 | انتشار: 1400/2/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb