دوره 3، شماره 1 - ( بهار 1390 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 71-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Javaheri Baboli M, Ghobadi S. Effect of replacement of fish meal with soybean meal in diet on fatty acid profile and fillet quality changes in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). 3 2011; 3 (1) :61-71
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-87-fa.html
جواهری بابلی مهران، قبادی شایان. اثر جایگزینی آرد ماهی با آرد سویا در جیره غذایی بر ترکیب اسید چرب و تغییرات کیفی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). زیست شناسی دریا. 1390; 3 (1) :61-71

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-87-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی
چکیده:   (8176 مشاهده)

به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف جایگزینی پروتئین آرد سویا (صفر، 25 ،50 و 75 درصد) بر ترکیب اسید چرب و تغییرات کیفی فیله ماهی قزل آلا  (Oncorhynchus mykiss) چهار جیره غذایی با میزان انرژی (3800 کیلو کالری انرژی قابل هضم بر کیلوگرم جیره) و پروتئین (42 درصد) یک سان ساخته شد و به مدت 8 هفته در پاییز 1388 مورد تغذیه ماهیان قرار گرفتند. کلیه تیمارها در تانک‌های فایبر گلاس 2 متر مکعبی حاوی 30 ماهی (01/4 ± 40/89 ) که روزانه در حد اشباع مورد تغذیه قرار گرفتند، انجام گرفت. پس از برداشت، ترکیب اسید چرب فیله ماهیان تعیین شد و میزان تیوباربیتوریک اسید فیله ماهیان نگهداری شده در دمای 4 درجه سانتی گراد به مدت 9 روز مورد ارزیابی قرار گرفت. با افزایش میزان سطوح جایگزینی آرد سویا در جیره میزان مجموع اسیدهای چرب غیراشباع سری 6 در جیره و فیله ماهیان حاصله افزایش معنی داری نشان داد (P˂0/05). همچنین میزان مجموع اسیدهای چرب غیراشباع سری 3 در فیله ماهیان حاصله با افزایش سطوح جایگزینی آرد سویا جیره کاهش معنی داری داشت (P˂0/05). میانگین میزان تیو باربیتوریک اسید عضله ماهیان تغذیه شده با جیره صفر درصد جایگزینی آرد سویا در روز نهم نگهداری در دمای 4 درجه سانتی‌گراد بالاترین میزان را نسبت به دیگر تیمارها تغذیه ای نشان داد (P˂0/05). در بررسی آماری اثر متغیرهای رژیم غذایی، زمان نگهداری و رژیم غذایی × زمان نگهداری بر متغیر تیو باربیتوریک اسید دارای سطح معنی داری در دامنه اطمینان 95 درصد بودند. در مجموع جایگزینی آرد ماهی با آرد سویا در جیره غذایی این ماهی باعث تغییرات در ترکیب اسید چرب و اکسیداسیون چربی فیله‌ های حاصله گردید.

 

     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/11/9 | پذیرش: 1392/11/9 | انتشار: 1392/11/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb