دوره 12، شماره 2 - ( تابستان 1399 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 40-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fallah Bagherine Jad Nico M, Rahimibashar M R. Abundance, size, color and polymer composition of microplastics in the gastrointestinal tract of Golden grey mullet (Liza aurata) on the coast of Gilan province. 3 2020; 12 (2) :25-40
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-825-fa.html
فلاح باقری نژاد نیکو مصطفی، رحیمی بشر محمد رضا. نوع، اندازه، رنگ، فراوانی و ترکیب میکرو پلاستیک‌ها در دستگاه گوارش ماهی کفال طلایی (Liza aurata) در سواحل استان گیلان. زیست شناسی دریا. 1399; 12 (2) :25-40

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-825-fa.html


گروه بیولوژی دریا، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
چکیده:   (2026 مشاهده)
هر گونه مواد جامد پایدار و فرآوری شده که در محیط دریایی یا ساحلی دور انداخته می­شوند، زباله­های دریایی نام دارند. بخش بزرگی از این زباله­ها از پلاستیک تشکیل‌شده که با ورود به زنجیره غذایی اکوسیستم­های آبی مسائل متعددی را به وجود آورده­اند. هدف از این تحقیق نیز بررسی وجود، فراوانی، اندازه، شکل و رنگ میکرو پلاستیک‌ها در دستگاه گوارش ماهی کفال ­طلایی در حوضه جنوب غرب دریایی خزر بوده است. تعداد 100 عدد ماهی به‌صورت فصلی و تصادفی در سال 1397 از پره­های صیادی استان گیلان جمع­آوری و پس از زیست­سنجی، کالبدشکافی شدند. نتایج نشان دادند که نمونه­ها 83 عدد نر و 17 ماده و 49 درصد از ماهیان آلوده بوده و تعداد 70 قطعه میکرو پلاستیک از دستگاه گوارش آن‌ها جدا­سازی گردید. بین طول و وزن ماهیان با تعداد میکرو پلاستیک‌های موجود در دستگاه گوارش آن‌ها ارتباط معنی­دار آماری برقرار بوده و ازنظر زمانی در بهار کمترین و در پاییز بیشترین تعداد مشاهده گردید. تمام میکرو پلاستیک‌ها از نوع رشته­ای و بیشترین فراوانی اندازه مربوط به دسته 1 میلی‌متر بوده و در چهار رنگ سیاه، قرمز، آبی و سبز که رنگ سیاه با 37 قطعه بیشترین فراوانی را دارا بود و درمجموع 2 نوع پلیمر، پلی­پروپلین و پلی­استایرن در دستگاه گوارش ماهیان یافت شد. با توجه به اهمیت کفال­ماهیان در سبد غذایی مردم حوضه جنوبی خزر و نظر به این‌که این ماهیان با توجه به رژیم غذایشان در مقابل آلودگی بسیار آسیب­پذیر هستند، نتایج این تحقیق مشخص نمودند که این نوع آلودگی وارد زنجیره غذایی ماهیان حوضه جنوبی خزر شده که باید توجه خاصی به آن مبذول گردد.
متن کامل [PDF 962 kb]   (1907 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1399/6/1 | پذیرش: 1399/2/10 | انتشار: 1399/2/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb