Nemati M, Javadian S R, Keshavarz M. Production of protein hydrolysates from Caspian shad (Alosa caspia) by-products using Alcalase enzyme. 3 2019; 11 (3) :87-95 URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-781-fa.html
نعمتی ماهرخ، جوادیان روح الله، کشاورز مجتبی. تولید پروتئین هیدرولیز شده از ضایعات ماهی زالون (Alosa caspia) با استفاده از آنزیم آلکالاز. زیست شناسی دریا. 1398; 11 (3) :87-95
درتحقیقحاضرپروتئینهیدرولیزشدهازضایعات (سر، پوست، امعاء و احشاء) ماهی زالون (Alosa caspia) گونه Clupeonella در دریای خزر تولیدشد (1394). پروتئینهیدرولیز در سه زمان مختلف (15، 30 و 60 دقیقه)، با استفاده از آنزیم تجاری آلکالاز در pH5/8 (pH بهینه فعالیت آنزیم آلکالاز) و با نسبت آنزیم به سوبسترای نمونه اولیه (1 به 100)، در درجه حرارت 50 درجه سانتی گراد تولید شد. نتایج نشاندادکهپروتئینهیدرولیزشدهدر زمان 60 دقیقهبهصورتمعنیداریازلحاظمیزانبازیافتپروتئینی ودرجه هیدرولیزاسیونبالاترازسایرپروتئینهایهیدرولیزشدهبود (05/0>P). میزان پروتئین و چربی به ترتیب 91/78 و 09/0 درصد بودند. شاخصشیمیایینشاندادکهپروتئینهیدرولیزشده،بهخوبیمیتوانند نیازیکانسانبالغبهاسیدهایآمینهرامرتفعسازد. همچنیننتایجمربوطبهنرخکاراییپروتئینهانیز حاکیازبالابودنارزشغذایی آنهابود. باتوجهبهارزشغذاییبالا،میتوانکاربردآنرادرجیرهغذایی آبزیانتوصیهنمود.