دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1398 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 24-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akbarizareh M, Ofoghi H, Hadizadeh M. Assessment of Phenolic Components of the microalgae Spirulina platensis using two methods of Chromatography, TLC and HPLC. 3 2019; 11 (3) :13-24
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-774-fa.html
اکبری زارع محبوبه، افقی حمیده، هادی زاده مهناز. ارزیابی ترکیبات فنلی ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس با دو روش کروماتوگرافی TLC و HPLC. زیست شناسی دریا. 1398; 11 (3) :13-24

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-774-fa.html


پژوهشکده زیست فناوری
چکیده:   (2573 مشاهده)
اسپیرولینا پلاتنسیس یک ریزجلبک سبز- آبی است که به دلیل میزان بالای پروتئین به‌عنوان یک ماده غذایی باارزش معرفی‌شده است. این ریز جلبک منبع غنی از ترکیبات زیست فعال است. هدف از این مطالعه تعیین حضور و تنوع ترکیبات فنلی و همچنین تعیین درصد این ترکیبات در ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس با دو روش کروماتوگرافی TLC و HPLC است . در این مطالعه میزان ترکیبات فنلی تام با روش اسپکترو فتومتری اندازه‌گیری شد و سپس با استفاده از کروماتوگرافی لایه‌نازک (TLC) و کروماتوگرافی با کارایی بالا (HPLC) حضور 14 ترکیب فنلی و همچنین آسکوربیک اسید و درصد این ترکیبات در کل ترکیبات فنلی بررسی شد. نتایج نشان داد که میزان فنل تام استخراج‌شده در ریز جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس در عصاره آبی آن با حلال آب نسبت به عصاره الکلی با متانول به‌طور معنی‌داری بیشتر بود. مقدار فنل تام در عصاره آبی 41/0± 5/150 میلی‌گرم و در عصاره متانولی 47/0± 8/32 میلی‌گرم معادل اسید گالیک در گرم اسپیرولینا بود. از میان 14 ترکیب فنلی استاندارد حضور 10 ترکیب فنلی کورکومین، آسکوربیک اسید ، تانیک اسید، سالیسیلیک اسید، الاژیک اسید،گالیک اسید، کاتچین، کوئرسیتین، وانیلین و بنزوئیک اسید در اسپیرولینا تأیید شد. بیشترین مقدار ترکیب فنلی موجود کورکومین با مقدار 30 درصد و آسکوربیک اسید به میزان 3/20 درصد بود و کمترین ترکیب فنلی مربوط به بنزوئیک اسید با 05/0 درصد بود. حضور مقدار بالای ترکیبات فنلی و به‌ویژه درصد بالای کورکومین و اسید آسکوربیک به‌عنوان آنتی‌اکسیدان‌های قوی در اسپیرولینا بر ارزش غذایی این ریزجلبک که از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا به‌عنوان یک غذای برتر معرفی‌شده است، می‌افزاید.
واژه‌های کلیدی: ریزجلبک، اسپیرولینا، ترکیبات فنلی، TLC، HPLC
متن کامل [PDF 1027 kb]   (2644 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1398/11/30 | پذیرش: 1398/11/30 | انتشار: 1398/11/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb