دوره 4، شماره 1 - ( بهار 1391 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 62-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shokrollahi nejad L, Mooraki N, Moeini S. Identification of amino acidsand fatty acidsprofile infillet of silver pomfret,Pampusargenteus (Euphrasen, 1788) of Persian Gulf. 3 2012; 4 (1) :51-62
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-58-fa.html
شکر الهینژاد لیلا، مورکی نرگس، معینی سهراب. شناسایی ترکیب اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب در گوشت ماهی حلوا سفید (Pampusargenteus Euphrasen, 1788) در خلیج فارس. زیست شناسی دریا. 1391; 4 (1) :51-62

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-58-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال
چکیده:   (16577 مشاهده)
ماهی حلوا سفید (Pampusargenteus)یکی از منابع مهم شیلاتی در سبد غذایی خانواده های ایرانی به شمار می رود،اما در رابطه با ترکیب اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه این گونهبا ارزش در آب‌های خلیج فارس اطلاعات چندانی در اختیار نیست.در این تحقیق نتایج نشان داد فیله ماهی حلوا سفیدبر اساس وزن تر حاوی 27/0±19درصد پروتئین خام، 11/0±1/5 درصد لیپید خام و44/0 ±8/74درصد رطوبت بود. پروتئین ماهی حلوا سفید دارای ترکیب متعادلی از انواعاسیدهای آمینهبود.در این ترکیبمقادیر بالایی از اسید گلوتامیک(03/0±72/14 درصد)، لیزین(13/0±87/10 درصد)،اسید آسپارتیک(20/0±44/10 درصد)، والین(07/0±62/9 درصد) و لوسین(11/0±23/9 درصد) اندازه‌گیری گردید.امتیاز اسید آمینه ضروری نیز برای این ماهی محاسبه شد که نتایج بدست آمده حاکی از بالا بودنمقدارآنبود. در ترکیب چربی ماهی حلوا سفید 25 نوع اسید چرب مشاهده شد که اسیدهای چرب اشباع فراوان‏ترین انواع(04/50 درصد) را تشکیل می‌دادند. اسید پالمتیک(16:0C) با 88/0±78/29 درصد اسید چرب غالب مشاهده شده در میان اسید های چرب بوده و پس از آن به ترتیب لینولئیک اسید (18:2C)،اولئیک اسید (18:1C)،دوکوزاهگزانوئیک اسید(22:6C)و میریستیک اسید(14:0C) با مقادیر 52/0±76/12، 36/0±61/10، 17/0±7/7 و 36/0±30/5 درصد به ترتیب قرار داشتند.فیله ماهی حلوا سفید از لحاظ اسیدهای چرب غیر اشباع امگا 3 (69/11 درصد)، امگا 6 (76/12 درصد) و امگا 9 (61/10 درصد) منبع غنی غذایی به شمار می‌رود.
متن کامل [PDF 1144 kb]   (3360 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/11/3 | پذیرش: 1392/11/3 | انتشار: 1392/11/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb