[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
چاپ مقالات مربوط به کارهای تحقیقی دوسال اخیر (1398 یا 1397) در حداکثر در یک فصل 
..
IF

ضریب تاثیر  مجله زیست شناسی دریا در پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) در سال 1393 

 0.156 :(IF (ISC

http://jcr.isc.gov.ir/AvgImpactingJournals.aspx

..
ISC
این مجله در پایگاه استنادی علوم ایران و جهان اسلام(ISC) به آدرس زیر نمایه می شود:
..
SID
این مجله در پایگاه جهاد دانشگاهی به آدرس زیر نمایه می باشد:
..
نرم افزار ویراستار
جهت انجام اصلاحات املایی، نوشتاری و ویرایشی می توان از برنامه زیر استفاده نمود:
..
چاپ

ارسال تا نتیجه داوری مقاله 60 روز

..
:: دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1395 1395 ) ::
جلد 8 شماره 4 صفحات 86-73 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه ترکیبات شیمیایی و ترکیب اسیدهای چرب عضله فیل ماهی (Huso huso Linnaeus, 1758) وحشی با نوع پرورشی
فاطمه جلالوند، هومن رجبی اسلامی، محمدرضا احمدی
واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران
چکیده:   (4129 مشاهده)

مطالعه حاضر به مقایسه ترکیبات شیمیایی و ترکیب اسیدهای چرب عضله فیل‌ماهی (Huso huso) وحشی با نوع پرورشی را بررسی نموده است. تعداد چهار عدد فیل‌ماهی سه‌ساله پرورشی با میانگین وزنی 4/0±0/7 کیلوگرم و چهار عدد فیل‌ماهی سه‌ساله وحشی با میانگین وزنی مشابه بدین منظور تهیه و 5/1 کیلوگرم از عضله پشتی هر یک از ماهیان جدا شد. عضله‎های حاصله پس از چرخ شدن برای اندازه‏گیری میزان رطوبت، پروتئین، چربی و خاکستر با سه تکرار برای هرماهی استفاده گردید. همچنین چربی نمونه آزمایشی پس از استخراج و استری شدن برای شناسایی ترکیب اسیدهای چرب عضله ماهیان آزمایشی به‌کاربرده شد. مقایسه بین داده‏های فیل‌ماهیان وحشی و پرورشی با کمک آزمون t-test در سطح معنی­داری 5 درصد انجام گرفت. بر اساس نتایج تفاوت معنی‏داری در میزان پروتئین و خاکستر عضله فیل‌ماهی وحشی و پرورشی مشاهده نشد (05/0P>). این در حالی است که میزان رطوبت و چربی عضله فیل‌ماهی پرورشی به ترتیب با مقادیر 13/8±52/71 درصد وزن‌تر و 10/0±25/5 درصد وزن خشک بیشتر و کمتر از عضله فیل‌ماهی وحشی بود (05/0P<). همچنین میزان اسیدهای چرب پالمیتیک، اسید میرستیک و اسید دوکوزاپنتانوئیک عضله فیل‌ماهی پرورشی به ترتیب با مقادیر 20/0±23/67، 12/0±50/0 و 64/0±39/1 درصد از کل اسیدهای چرب به شکل معنی‏داری بیش از عضله فیل‌ماهی وحشی بود، درحالی‌که مقدار اسید اروسیک و اسید بهنیک به ترتیب با مقادیر 13/0±85/0 و 15/0±90/0 درصد از کل اسیدهای چرب در عضله فیل‌ماهی وحشی به شکل معنی‏داری بالاتر از عضله فیل‌ماهی پرورشی ثبت گردید (05/0P<). تفاوت معنی‏دار در میزان سایر اسیدهای چرب عضله فیل‌ماهیان وحشی و پرورشی مشاهده نگردید (05/0P>). یافته‏های پژوهش حاضر نشان داد که عضله فیل‌ماهی پرورشی ارزش غذایی مشابه و در مواردی بالاتر از عضله فیل‌ماهی وحشی دارد.

واژه‌های کلیدی: فیل‌ماهی، پروتئین، اسید چرب، ترکیبات شیمیایی
متن کامل [PDF 4918 kb]   (2025 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1396/3/21 | پذیرش: 1396/3/21 | انتشار: 1396/3/21
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Comparison of proximate composition and fatty acid profile of wild and cultured Beluga Sturgeon (Huso huso Linnaeus, 1758) muscle. 3 2017; 8 (4) :73-86
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-544-fa.html

جلالوند فاطمه، رجبی اسلامی هومن، احمدی محمدرضا. مقایسه ترکیبات شیمیایی و ترکیب اسیدهای چرب عضله فیل ماهی (Huso huso Linnaeus, 1758) وحشی با نوع پرورشی. زیست شناسی دریا. 1395; 8 (4) :73-86

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-544-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1395 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا Journal of Marine Biology
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 49 queries by YEKTAWEB 4710