دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1395 1395 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 86-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Comparison of proximate composition and fatty acid profile of wild and cultured Beluga Sturgeon (Huso huso Linnaeus, 1758) muscle. 3 2017; 8 (4) :73-86
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-544-fa.html
جلالوند فاطمه، رجبی اسلامی هومن، احمدی محمدرضا. مقایسه ترکیبات شیمیایی و ترکیب اسیدهای چرب عضله فیل ماهی (Huso huso Linnaeus, 1758) وحشی با نوع پرورشی. زیست شناسی دریا. 1395; 8 (4) :73-86

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-544-fa.html


واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران
چکیده:   (4281 مشاهده)

مطالعه حاضر به مقایسه ترکیبات شیمیایی و ترکیب اسیدهای چرب عضله فیل‌ماهی (Huso huso) وحشی با نوع پرورشی را بررسی نموده است. تعداد چهار عدد فیل‌ماهی سه‌ساله پرورشی با میانگین وزنی 4/0±0/7 کیلوگرم و چهار عدد فیل‌ماهی سه‌ساله وحشی با میانگین وزنی مشابه بدین منظور تهیه و 5/1 کیلوگرم از عضله پشتی هر یک از ماهیان جدا شد. عضله‎های حاصله پس از چرخ شدن برای اندازه‏گیری میزان رطوبت، پروتئین، چربی و خاکستر با سه تکرار برای هرماهی استفاده گردید. همچنین چربی نمونه آزمایشی پس از استخراج و استری شدن برای شناسایی ترکیب اسیدهای چرب عضله ماهیان آزمایشی به‌کاربرده شد. مقایسه بین داده‏های فیل‌ماهیان وحشی و پرورشی با کمک آزمون t-test در سطح معنی­داری 5 درصد انجام گرفت. بر اساس نتایج تفاوت معنی‏داری در میزان پروتئین و خاکستر عضله فیل‌ماهی وحشی و پرورشی مشاهده نشد (05/0P>). این در حالی است که میزان رطوبت و چربی عضله فیل‌ماهی پرورشی به ترتیب با مقادیر 13/8±52/71 درصد وزن‌تر و 10/0±25/5 درصد وزن خشک بیشتر و کمتر از عضله فیل‌ماهی وحشی بود (05/0P<). همچنین میزان اسیدهای چرب پالمیتیک، اسید میرستیک و اسید دوکوزاپنتانوئیک عضله فیل‌ماهی پرورشی به ترتیب با مقادیر 20/0±23/67، 12/0±50/0 و 64/0±39/1 درصد از کل اسیدهای چرب به شکل معنی‏داری بیش از عضله فیل‌ماهی وحشی بود، درحالی‌که مقدار اسید اروسیک و اسید بهنیک به ترتیب با مقادیر 13/0±85/0 و 15/0±90/0 درصد از کل اسیدهای چرب در عضله فیل‌ماهی وحشی به شکل معنی‏داری بالاتر از عضله فیل‌ماهی پرورشی ثبت گردید (05/0P<). تفاوت معنی‏دار در میزان سایر اسیدهای چرب عضله فیل‌ماهیان وحشی و پرورشی مشاهده نگردید (05/0P>). یافته‏های پژوهش حاضر نشان داد که عضله فیل‌ماهی پرورشی ارزش غذایی مشابه و در مواردی بالاتر از عضله فیل‌ماهی وحشی دارد.

متن کامل [PDF 4918 kb]   (2238 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1396/3/21 | پذیرش: 1396/3/21 | انتشار: 1396/3/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb